FAQ IZBORI 2014 (ČESTO POSTAVLJANA PITANJA)

Sutra su izbori. Što bi rekla moja draga:  „Konačno neki event nedeljom”. Naravno, u svima nama se javljaju nedoumice. Pokušaćemo da odgovorimo na najčešće postavljana pitanja.

  1. Da li da se istuširam pre ili posle glasanja?

Moja preporuka je i pre i posle.  PRE zato što idete među ljude, POSLE  jer ste bili među ljudima.

  1. Da li da operem i kosu?

Posle glasanja da, pre ne, s obzirom da postoji mogućnost da duže čekate u redu, te vam kosa već u ponedeljak može biti masna što je dodatni trošak.

  1. Šta da obučem?

Obucite se prikladno, bitno je da se osećate lepo i da dostojanstveno ispunite obavezu i pravo na glasanje. Neki smatraju da je za tu priliku prikladna majica sa štampom zastave Srbije, šajkača ili opanci, sami prosudite, ali znajte da je to ipak događaj (event) za koji ste dobili pozivnicu.

  1. U koje vreme da idem na glasanje?

Moja preporuka je posle nedeljnog ručka. Lepo se najedite, zasladite (ako imate čim) pa onda, sigurnim, laganim korakom prošetajte do Vašeg biračkog mesta, da svarite ručak ako ste jeli, a ako niste- da zaboravite da ste gladni.

  1. Šta ako sretnem neku javnu ličnost tamo, kako da se ponašam?

To bi bilo idealno, pogotovo ako ste obožavalac iste. Tu ste da obavite isti posao, imate ista prava, pa je to idealna prilika da je/ga potapšate po ramenu, zatražite autogram ili zamolite da Vam potpiše menicu i bude Vam žirant za stan (ok, ako ovo uspete imate moj naklon, javite mi)

  1. Da li treba da reklamiram svoj posao na glasačkom listiću?

Pa ne znam šta bih Vam rekao. Moguće je da će listić biti poništen, ali i da će neko od komisije slikati to i podeliti na Fejsu, Tviteru… Ako i ne, Vaš oglas će videti bar 100 ljudi, što je, morate priznati, sasvim lepo jer niste uložili ni dinar za reklamnu kampanju.

  1. Da li smem da ukradem hemijsku olovku?

Kakvo je to pitanje? Naravno da smeš! Zašto si išao tamo ako nisi doneo neki suvenir?! Uzmi u obzir da su mnogi pre tebe imali nedoumicu oko prvog i drugog pitanja, i da nisu pročitali ovaj tekst.

  1. I, kako to uvek biva, simboličan broj 8 (osam) i pitanje pod tim rednim brojem bi glasilo: Za koga da glasam da bi mi sutra bilo bolje, kome da verujem, kojoj stranci da dam podršku?

AAAAAAAAAAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHA  ∞

P.S. Ne slikajte se kako ubacujete listić, URADITE SELFI SA GLASAČKOM KUTIJOM, BUDITE IN.

selfie

GLASACKA_KUTIJA

Ostavi svoj komentar

avatar
  Subscribe  
Obaveštavaj me o