Iskoči

Svi se trude da budu drugačiji od drugih, i upravo to je ono što čini da budu isti kao i svi. Razlikovati se ne znači biti i bolji. Previše se trudimo, to je problem. Nije to proces koji traje. U pitanju je samo jedan potez, samo jedan skok. Prvo skoči pa reci hop. Jednostavno je. ISKOČI IZ KALUPA! Odluči, preseci i drži se toga. Možda će zvučati kao kliše, ali PRATI SVOJE SRCE .
Pokušaj na trenutak da zaboraviš ono što su te naučili roditelji, škola, okruženje, zaboravi ono što pričaju stručnjaci iz oblasti koja te zanima. Sve zaboravi. Jesi? Ok! Sad pokušaj da probudiš dete u sebi. Seti se šta bi dete uradilo na tvom mestu. Da li bi se ono oslanjalo na sve što kažu odrasli, televizijia, društvo, ili bi pratili svoje srce, svoj instikt? Aha, blizu si, nastavi ovako da razmišljaš…
Ne znaš kako da joj priđes? Imaš ideju za posao? Našao si nešto što te usrećuje? Ima nešto u čemu si dobar? ALI??? Šta ali? Ne znaš da li je dobro, da li je vredno pažnje, šta će drugi reći? Da li će te osuđivati? Prestani da razmišljaš o drugima i poslušaj dete u sebi.
Kako ćeš znati da radiš pravu stvar? Ako si srećan dok to radiš, ako TI osećaš da radiš pravu stvar onda jeste tako. Nastavi. Ako nastaviš, uradićeš više. Ako uradiš više- neko će to primetiti i pohvaliti tvoj rad. Ako te niko nije pohvalio, ne posustaj. Nastavi. Koliko god da je čokolada visoko na polici, dete će pokušati nekoliko puta da je dohvati. Ako ne uspe zaplakaće, ali ne zato što je od čokolade odustalo, već zato što zna da iskoristi svo svoje umeće da bi došao do te čokolade. Plakaće sve dok mu roditelji ne daju taj slatkiš.
Ti si dete. Ne zaboravi to. Kombinuj, kreiraj, ne staj, kreći se, cilj je tu. Nijedna polica nije previsoka, granice ne postoje. Reci HOP, iskoči i kreni.

3
Ostavi svoj komentar

avatar
1 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
horheakimovstiklakafakravata Recent comment authors
  Subscribe  
Najnoviji Najstariji Najpopularniji
Obaveštavaj me o
horheakimov
Gost

Life coaching shit? Da se može biti samo dete, ne bi se odrastalo… Istina ima i odraslih koji kada ne mogu nešto da dobiju kmeče dok ne dobiju… Previše je positive thinking pojednostavljena dogma, fercera samo kod jednostavnih problema/ljudi…