Iskoči

Svi se trude da budu drugačiji od drugih, i upravo to je ono što čini da budu isti kao i svi. Razlikovati se ne znači biti i bolji. Previše se trudimo, to je problem. Nije to proces koji traje. U pitanju je samo jedan potez, samo jedan skok. Prvo skoči pa reci hop. Jednostavno je. ISKOČI IZ KALUPA! Odluči, preseci i drži se toga. Možda će zvučati kao kliše, ali PRATI SVOJE SRCE .
Pokušaj na trenutak da zaboraviš ono što su te naučili roditelji, škola, okruženje, zaboravi ono što pričaju stručnjaci iz oblasti koja te zanima. Sve zaboravi. Jesi? Ok! Sad pokušaj da probudiš dete u sebi. Seti se šta bi dete uradilo na tvom mestu. Da li bi se ono oslanjalo na sve što kažu odrasli, televizijia, društvo, ili bi pratili svoje srce, svoj instikt? Aha, blizu si, nastavi ovako da razmišljaš…
Ne znaš kako da joj priđes? Imaš ideju za posao? Našao si nešto što te usrećuje? Ima nešto u čemu si dobar? ALI??? Šta ali? Ne znaš da li je dobro, da li je vredno pažnje, šta će drugi reći? Da li će te osuđivati? Prestani da razmišljaš o drugima i poslušaj dete u sebi.
Kako ćeš znati da radiš pravu stvar? Ako si srećan dok to radiš, ako TI osećaš da radiš pravu stvar onda jeste tako. Nastavi. Ako nastaviš, uradićeš više. Ako uradiš više- neko će to primetiti i pohvaliti tvoj rad. Ako te niko nije pohvalio, ne posustaj. Nastavi. Koliko god da je čokolada visoko na polici, dete će pokušati nekoliko puta da je dohvati. Ako ne uspe zaplakaće, ali ne zato što je od čokolade odustalo, već zato što zna da iskoristi svo svoje umeće da bi došao do te čokolade. Plakaće sve dok mu roditelji ne daju taj slatkiš.
Ti si dete. Ne zaboravi to. Kombinuj, kreiraj, ne staj, kreći se, cilj je tu. Nijedna polica nije previsoka, granice ne postoje. Reci HOP, iskoči i kreni.

3 Comments

  1. Life coaching shit? Da se može biti samo dete, ne bi se odrastalo… Istina ima i odraslih koji kada ne mogu nešto da dobiju kmeče dok ne dobiju… Previše je positive thinking pojednostavljena dogma, fercera samo kod jednostavnih problema/ljudi…

    1. To je samo Vaše mišljenje, kao što je ovaj tekst naše. Svako ima pravo da sam odluči da li će prihvatiti ovo ili će naći neko drugo. Bitno je da probudi razmišljanje, što je, koliko vidim, i Vas navelo da prokomentarišete.
      Dete koje kmeči da bi dobilo čokoladu – misli se na to da za sve postoji način. To dete ne kuka, već daje sve od sebe zarad cilja.

      Veliki pozdrav i hvala sto nas čitate 🙂

Оставите одговор