Ispričali ste nam priču – Jagodinski Aquapark

Svi znamo u kakvoj je situaciji naša zemlja. Nemamo puno prilike da putujemo preko granice. Mnogi od nas nemaju mogućnosti da posete ni susedni grad. Ipak ma koliko teško bilo svi u mojoj porodici se slažu da je život samo jedan i da ga treba iskoristiti na najbolji mogući način. Jer kako se ono beše kaže? KAD ĆU AKO NEĆU SAD!

Ne živimo daleko od Jagodine ali nismo česti gosti. Puno posla, obaveza odvaja nas od odmora. Prošle godine, 2014 i nije bilo neko leto.. Bilo je dosta kiše pa su deca skoro svaki dan provodila ispred kompjutera. Rešili smo da to promenimo. Žena je napravila sendviče, ja sam pozajmio auto i ubrzo smo se našli na putu. Deca su bila toliko uzbuđena što će napokon negde iči da je mali zaboravio svoj mobilni kod kuće! Krenuli smo u Jagodinski Aquapark!

Nakon nešto više od sat vremena truckavog puta našli smo se ispred najvišeg tobogana u parku. Adrenalin. Dečija radost. Zatvaram oči i zaboravljam na sve oko sebe. Prepuštam se vrtlozima, ledenoj vodi i prejakom Suncu. Srce radi sto na sat a ja napokon, posle toliko godina ponovo osećam da sam živ. Kako je dobar osećaj opustiti se. A niko za mene ne bi rekao ni da smem da se popnem na te stepenice! Živ sam!

Ceo dan smo se kupali, skakali, spuštali, vrištali i uživali. Hteo sam samo da ih odvedem na jedan dan. Da ih sklonim od kompjutera, ekrana, telefona, posla… Dobio sam nešto mnogo više. Deca su upoznala oca. Ja sam upoznao sebe. Setio sam se da nije život samo posao i plaćanje računa. I znate šta? Ove godine smo ponovo bili u Jagodini, ovaj put smo posetili i Zoo Vrt i muzej voštanih figura. Za koji mesec idemo na more, našim autom. I ne mogu sebi da se načudim kako se pre nisam usudio da pređem preko tog straha, straha koji je nestao pri prvom udaru adrenalina.

Autor: Goran Starić

Ostavi svoj komentar

avatar
  Subscribe  
Obaveštavaj me o