Ispričali ste nam priču – Tara

Sa školom smo te godine trebali da letujemo u Crnoj Gori. Međutim nekako je došlo do promene plana i škola je odlučila da nas pošalje na Taru. Hm Tara?!

Svi smo bili ljuti i nezadovoljni. Bilo je jako toplo i nismo želeli da idemo u šumu, jer smo znali da tamo nema snega ni za skijanje. Samo smo hteli da idemo na more. Da se kupamo, sunčamo i đuskamo u kafićima pored plaže.

Ništa nismo mogli da uradimo tako da smo čim se završila školska godina mi završili na planini. Oštar planinski vazduh nam je parao pluća. Nismo navikli. Ipak svi smo se oraspoložili kad smo saznali da hotel ima bazen. Nismo hteli nigde da idemo. Svaki dan nam je bio isti – doručak, bazen, ručak, bazen, večera, organizovane žurke u okviru hotela, spavanje.

Pretposlednjeg dana našeg boravka profesorima koji su nas vodili je bilo dosta. Rekli su da oni idu u šetnju a mi kako god želimo. Nismo dugo razmišljali i nama je bilo dosta hlora verovatno, pa smo odlučili da pođemo za njima.

Bilo je to nezaboravno iskustvo. Kretali smo se stazama na kojima je jedva jedan pešak mogao da održi ravnotežu a da ne padne u gustu travu. Brali smo poljsko cveće, videli neke vodopade. A onda ispred nas se stvorila mala koliba restoran. Bili smo umorni i gladni pa smo rešili da napravimo pauzu. Posle ručka hteli smo da jedemo palačinke. Tu je došlo do novog razočarenja- nisu imali eurokrem, samo domaći džem od kajsija. Niko nije hteo to da jede, svi su uzeli sladoled. Meni je samo izletelo da želim da probam palačinku. Svi su se zabezeknuli. Mogu vam reći da u životu nisam pojeo ništa slađe i ukusnije.

Shvatio sam da je nekad bolje prilagoditi se situaciji jer život nekad neće da se okrene onako kako mi to hoćemo. Sada kad god nešto ne ide onim putem kojim bi ja da ide uvek se setim te palačinke i znam da je dovoljno biti zadovoljan onim što imaš. Bolje išta nego ništa. A kad se samo setim da sam na ulasku u bus za Taru za malo rekao da neću da idem…

Autor: Milan K.

Ostavi svoj komentar

avatar
  Subscribe  
Obaveštavaj me o