KADA JE PRAVO VREME ZA BEBU

Nauka smatra da je najbolje vreme za ženu da se ostvari kao majka između 25 i 27 godine. Tada se rađaju najpametnija i najzdravija deca. A i majke su najspremnije.

Generalno, moje mišljenje se poklapa sa mišljenjem naučnika.

Najiskrenije, da sam morala da gajim dete sa svojih 18 godina, nisam baš sigurna ko bi koga tu gajio. Svaka čast onima koji su u tome uspeli. Ja se sa tim ekstremnim sportom ne bih igrala pre dvadesetpete. Izabrala sam da mirišem na parfem, a ne na pavlovićevu mast, mleko i pelene.

Treba upoznati svet koji ćeš da predstaviš svom detetu. Treba upoznati sebe, koliko toliko. Treba izaći iz puberteta totalno.  Treba imati posao koji će vam omogućiti normalan život. Meni je bitno, na primer, da nikad ne dođem u situaciju da zatražim za pelene jer nisam u situaciji da ih priuštim svom detetu. Želim da uživam u bebi, a ne da mi ono bude teret KAKO-PREŽIVETI-DO-SUTRA i da joj ne daj Bože jednog dana isto prebacujem (NE ZNAŠ TI KAKO JE MENI BILO KAD SAM…..).

Bojim se igle. Bojim se i porođaja, međutim, sa godinama naučiš da prihvatiš to kao nešto normalno. Pa, hej, to je samo dan, dva, posle ideš kući sa bebom koja će da isiše iz tebe svu energiju, snagu, radost, volju i želju za životom. I to je ok, jer ćeš za 5-10-15-20 godina da budeš ponosna na uspehe te iste bebe.

Pravo vreme za bebu ne postoji. Trudnoća i porođaj prođu brzo, beba prohoda.

Najbitnije je da ti bebu učiš da uživa u životu, sa tobom i drugim ljudima, a ne da ti predstavlja teret. Kad osetiš i vidiš da možeš sve da pružiš – tad je pravo vreme.

—————————–

Beba? Ufff. Pravo vreme? Ne znam. Neću vam dati odgovor na to pitanje. Mene pomisao na to plaši. Imam 27 godina, i mislim da je sad pravo vreme. Problem je što ja to mislim već 2 godine. Sve je to lepo, beba, nas troje, ovo ono, tako odlutam u mislima, i onda mi kaže KASNI MI. Kraj.

Preznojim se, padam u nesvest, brzo se dižem da bih mogao opet da padnem u nesvest. Onda kreću one misli: Dranje u sitne sate, prljave pelene, nosi bebu tamo amo, hrani, kupaj, lezi i odmori 30 minuta, ustani i ponovi sve, idi na posao, trči kući AAAAAAAAAAAAA. I dok ovo pišem, doživljavam blagi nervni slom praćen potresom mozga jer SPEJS BATN udaram glavom. Pravo vreme je kad se desi.

Nikad neću biti mlađi i izdržljiviji nego što sam sad, i nikad neću biti spremniji nego što ću biti sutra. Dakle, mogu biti nespreman koliko god mi je volja, ali kad se desi, okreneš se za pun krug, spremiš se u roku od ODMAH i odradiš i tu bitnu ulogu u životu. Naravno da ću biti najbolji tata na svetu, ne sumnjajte u to.

 

 

TEST >>>

Smeta li vam hrana po celoj kući?
1. Ne slušajte šta vam drugi govore, već premažite trosed i zavese čokoladnim kremom, stavite parče sveže ribe iza troseda da odstoji celo leto i istestirajte svoje nerve

Odakle izviru igračke?
1. Nabavite sanduk od 150 litara i napunite ga kockicama.
2. Zamolite nekoga da sadržaj sanduka razbaca po celom stanu.
3. Stavite povez na oči i prošetajte bosi do kuhinje ili do kupatila. Ne smete da pisnete čak ni kada vam se najmanja kockica zabije među nožne prste. Da li ste uspeli?

 

Da li dete voli šoping?
1. Pozajmite od nekoga jednu-dve manje domaće životinja, najbolje koze.
2. Povedite ih sa sobom u kupovinu.
3. Pustite ih da slobodno trčkaraju kroz supermarket, ali ih sve vreme držite na oku.
4. Na kraju platite sve što su kozice pojele i polomile.

Kako se oblači beba?
1. Nabavite veliku živu lignju.
2. Pokušajte da je ugurate u malu kesu.
3. Proverite da li su svi pipci stvarno stali u kesu.

Šta znate o hranjenju?
1. Veliku plastičnu šolju napunite do pola vodom, zavežite dužim kanapom za luster i zaljuljajte je. Kašikom koja se kreće kao avion ubacujte hranu u šolju dok se ljulja.
2. Hranu iz šolje prospite po čitavoj dnevnoj sobi.
3. Ostanite mirni.

 

Da li ste zaboravili uspavanke?
1. Napunite jastučnicu sa tri-četiri kilograma vlažnog peska.
2. U 18 h počnite da poskakujete po stanu ljuljajući napunjenu jastučnicu levo-desno. To treba da radite do 21 h.
3. Položite jastučnicu u krevet i navijte budilnik da zvoni u 2 h ujutro.
4. U 2 h ustanite i ponovo nosite jastučnicu po stanu do 3 h. Ovog puta treba da je ljuljate i pevate uspavanke.
5. Navijte budilnik na 5 h i ponovite postupak pod brojem 4. Pokušajte da se setiti neke druge uspavanke.
6. Navijte budilnik na 7 h. Ustanite i spremite doručak.
7. Ponavljajte to iz noći u noć najmanje 3 godine.
8. Sačuvajte živce.

 

Koliko ste kreativni?
1. Od kartonske kutije za jaja napravite krokodila i obojte je. Uzmite rolnu toalet papira i napravite od nje svećice za jelku. Od celofana i selotejpa napravite Ajfelovu kulu.
2. Trudite se.

 

Volite li svoj auto?
1. Prodajte svoj ljubljeni auto i kupite nov.
2. Uzmite čokoladni sladoled i stavite ga u kasetu. Ostavite ga tamo.
3. Novčić od jednog dinara ugurajte u radio.
4. Izmrvite porodično pakovanje keksa po zadnjem sedištu.
5. Izgrebite vrata kola makazama.

 

Brinete li za liniju?
1. Uzmite poveću vreću pasulja i pričvrstite je na stomak.
2. Nosite je devet meseci.
3. Prospite pasulj, a vreću ostavite da visi.

 

Ovo je kraj testa. Ako ste ga izdržali – puno sreće u pravljenju dece. UŽIVAJTE 🙂

 

4
Ostavi svoj komentar

avatar
2 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
stiklakafakravatamaja2mayaaprilia29 Recent comment authors
  Subscribe  
Najnoviji Najstariji Najpopularniji
Obaveštavaj me o
aprilia29
Gost

Slatko se nasmijah na ovaj test 🙂
Nije to tako strašno. I mi smo mislili da nismo spremni pa smo to, nekako, prepustili sudbini, kad bude-biće. Ali, malo nas prevari pa je bilo brže nego što smo očekivali. Kad mi je pukao vodenjak, prva misao mi je bila: „Joj, pusti me još malo da spavam, ko zna kad ću opet normalno spavati“. Ali, nije strašno, navikne se čovjek na sve. Čak se i iznenadim šta sve znam i mogu.
Pozdrav za vas dvoje, sviđa mi se ideja bloga, nesvakidašnja je i originalna.

maja2maya
Gost

Eh,cuj kad je vrijeme :-). Znaju rode kad je vrijeme :-). Nicega strasnog u tome nema. Dobro, ponekad moze da bude zastrasujuca cinjenica da jedno (ili vise) malih bica u potpunosti zavise od tebe. Ali, i pored umora (a i zamora materijala) roditeljstvo je vecinu vremena sreca i uzivanje. Radost i ljubav. Potpuna ispunjenost. Tako da, uzivajte… i neka se carolija desi 🙂