KAKO TO MISLIŠ DA MOGU SVE ŠTO HOĆU? KAD IZGOVORI PROPADNU… / HOW YOU MEAN THAT I CAN DO ANYTHING I WANT? WHEN EXCUSES FAIL…

Šta mislite zašto je Karl Poper rekao da je SLOBODA PLOD SMELOSTI?

Verovatno zato što se mnogi od nas boje da budu slobodni. Sloboda izbora podrazumeva sve iz prethodnog posta, ali i mnogo više od toga. Danas se čovek rađa totalno slobodan. Slobodan je da izabere šta će jesti, sa kim će provoditi vreme, gde će ići, šta će raditi.

Sloboda je reč koja plaši ljude. Ljudi je se boje zato što, da bi bio slobodan moraš da upoznaš sebe, svoje želje i prave, istinske potrebe. Sloboda je, u neku ruku sreća. Da bi bio srećan moraš izaći iz zone komfora. Da bi izašao iz zone komfora potrebna ti je hrabrost. E baš tu hrabrost mnogi nemaju. I tu nastupa strah koji jede sreću, a samim tim i slobodu. Taj strah ti pojede život. Da li to želiš? NARAVNO DA NE.

Sve, APSOLUTNO SVE, celu listu želja možeš da ostvariš! I još 100!

 • Ne mogu sad
 • Nije sad vreme
 • Mrzi me
 • Od sutra ću
 • Moram da dopunim listu
 • Nije to za mene
 • Šta će drugi da kažu

Ostavi sve izgovore iza leđa! Pusti ih neka propadnu!

Telo je oklop. Taj oklop je uglavnom sastavljen od vode. Vodu možeš da oblikuješ kako god hoćeš. Zar ne? Staviš u kalup, zamrzneš i dobiješ bilo koji oblik!

Tako je i sa telom. Samo što treba malo više vremena i znoja. Nečega uvek možeš da se odrekneš da bi dobio nešto što te više zadovoljava! Ali ne uspevaju samo oni koji imaju CILJ! Uspevaju oni koji se trude taj CILJ da ostvare. Svaki dan. Korak po korak. Pokreni se odmah, nastavi sutra i ko zna gde ćeš biti prekosutra.

***

Why do you think Karl Popper said that freedom is the fruit of boldness?

Probably because many of us are afraid to be free. Freedom of choice means all from the previous post and much more than that. Today man is born totally free. Free to choose what to eat, with who they will spend time, where to go, what to do.

Freedom is a word that scares people. People are afraid because, to be free you have to know yourself, your desires, and your true needs. Freedom is good luck, in a way. To be happy you need to get out of the comfort zone. To get out of the comfort zone you will need courage. Many do not have that courage. And that’s where the fear eats happiness, and consequently freedom. That fear will eat your life. Is that what you want? Of course not.

Everything, absolutely everything, the whole wish list you can achieve! And another 100!

 • Not Now
 • Now is not the time
 • I hates doing that now
 • Starting from tomorrow, I will
 • I need to complete the list
 • It’s not for me
 • What will others say

Leave behind all the excuses! Let them fail!

Body is an armor. This shell is generally composed of the water. You can SHAPE the water as you want. Isn`t it? Put in a mold, freeze and get any form you want!

So it is with the body. You will only need a little more time and sweat. Sometimes you need to give up to on something to get something that satisfies you more! Is not only important to have some goal! Succeed those who are trying to achieve that goal. Every day. Step-by-step. Start now, continue tomorrow and who knows where you’ll be the next day.

1
Ostavi svoj komentar

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Što se događa kad svi izgovori propadnu? – Alternativa Informacije Recent comment authors
  Subscribe  
Najnoviji Najstariji Najpopularniji
Obaveštavaj me o
trackback

[…] stiklakafakravata.com […]