Leto u januaru – NAJLEPŠE PLAŽE SVETA

summer in january

Gde je leto u januaru?

Rešili smo da vas malo zagrejemo. Leto na Balkanu nije ni blizu, ali zato tamo negde na drugom kraju planete neko uživa u toplom moru i koktelu na obali 🙂

Ukoliko imate mogućnosti, volje i želje, a niste neki ljubitelj skijanja preporučujemo vam da posetite neke od ovih plaža.

 

INDIJSKI OKEAN

INDIJA – GOA PLAŽE

Goa se nalazi u jugozapadnoj Indiji u regionu poznatom kao Konkan i graniči se sa državom Maharaštrom na severu, sa Karnatakom ka istoku i jugu, dok Arapsko more formira njegovu zapadnu obalu. U Goi vlada tropska monsunska klima. Zvanični jezik je hindi.

goa

MALDIVI

Maldivi ili Maldivska ostrva, zvanično Maldivska Republika je ostrvska država Indijskog okeana u južnoj Aziji. Maldivski arhipelag se nalazi u severnom delu Indijskog okeana, jugozapadno od južnog dela Indije. Arhipelag se sastoji od 1200 koralnih ostrva, grupisanih u atole. Na peskovitom terenu uspeva mali broj biljnih vrsta, ali je on povoljan za kokosove palme, hlebno drveće, banane i papaju. Zvanični jezik je divehi, kombinacija arapskih, indijskih i engleskih reči.

maldivi

MYANMAR – BURMA 

Mjanmar, Mijanmar, Mianmar drugim imenima Burma, Mjanma, Mianma, službeno Republika Unija Mjanmar je država u jugoistočnoj Aziji na obalama Bengalskog zaliva i Andamanskog mora.  Zvanični jezik – burmanski.

Ngapali

SEJŠELI

Sejšeli su ostrvska država u zapadnom Indijskom okeanu, udaljena oko 1.600 km od obale Afrike, severoistočno od Madagaskara. Okružuju ih: Mauricijus i Reunion na jugu, Komori na jugozapadu i Maldivi na severoistoku. Jezik – engleski i francuski.

SEJŠELI

Leto u januaru je na TAJLANDU

Tajland, službeno Kraljevina Tajland je država u jugoistočnoj Aziji. Pre 1939. ova država se zvala Sijam. Na jugu izlazi na Tajlandski zaliv, deo Južnog kineskog mora. Koristi se Tai jezik.

Koh Samui – ostrvo kokosa

THAILAND

KARIBI

Karibi su grupa ostrva koja se nalaze u Karipskom moru, uključujući Bahame u Atlantiku. Ova ostrva se prostiru od Floride na severu do Venecuele u Južnoj Americi na jugu. Karibi se sastoje od preko 7000 ostrva. Podeljeni su u 25 teritorija koje predstavljaju nezavisne države, kolonije i protektorate.

52159503-H1-Two_Bedroom_Beach_House_Pool_Deck_2

AUSTRALIJA

Australija, ili zvanično Komonvelt Australija je država na južnoj hemisferi koja obuhvata kopno istoimenog najmanjeg kontinenta na svetu, ostrvo Tasmaniju, kao i brojna druga ostrva u Južnom, Indijskom i Tihom okeanu. Službeni jezik – engleski

Fraser island

fraser island

PACIFIK – MEKSIKO

Meksiko, ili službeno Sjedinjene Meksičke Države. Prema Svetskoj turističkoj organizaciji, Meksiko je glavna turistička destinacija u Latinskoj Americi i deseta najposećenija na svetu. Jezik – španski i 62 indijanska jezika.

Carbo San Lucas

carbo san lucas

Kankun

kankun

FILIPINI

Filipini –  zvanično Republika Filipini je ostrvska država u jugoistočnoj Aziji. Obuhvata arhipelag sa 7.107 ostrva koji čine tri celine: Luzon, Visaja i Mindanao. Glavni grad je Manila, dok je najveći grad Kezon Siti; oba grada zajedno čine metropolitansko područje Manile. Službeni jezici su filipinski i engleski.

Bela plaža – Boracay ostrvo

filipini

Leto u januaru je u VIJETNAMU

Vijetnam (Việt Nam), ili zvanično Socijalistička Republika Vijetnam je najistočnija zemlja Indokineskog poluostrva u Jugoistočnoj Aziji. Jezik – vijetnamski

MUI NE

mui ne

10 Comments

Оставите одговор