MENI TO NE MOŽE DA SE DESI

Ovu rečenicu izgovaraju svi, svuda i u svako vreme. Kad pričaju o bolestima, kad pričaju o nasilju i uvek se čuje isto – NIKAD NE POMIŠLJAJTE DA TO VAMA NE MOŽE DA SE DESI. Morate ovo, morate ono. Sve bolesti će na vas iako nemate nikakvu predispoziciju da ih dobijete jer TO VAMA MOŽE DA SE DESI, u to su vas ubedili.

Sa druge strane ljubav NIKAKO NE MOŽE DA SE DESI. Svi ljudi su psihopate i u vezi će samo da te iskoriste do maksimuma i onda će da te odbace kao staru krpu.

Ni pare ti ne trebaju jer su pare zlo, onaj ko ima para on nije srećan jer je iste ukrao. A TEBI TO NE MOŽE DA SE DESI, zar ne?

Svako ima svoj pogled na život. Neko hoće da ga preživi neko ga doživljava.

Najiskrenije, rečenicu MENI TO NE MOŽE DA SE DESI koristite pogrešno.

Ja tu rečenicu koristim kad god čujem za neku bolest (a verujte mi, to je jako, jako retko). MENI BOLEST NE MOŽE DA SE DESI, isto kao što ne može da mi se desi ništa što gledamo u najstrašnijim hororima.

Ne moram ništa. Mogu ujutru da ustanem, da se nasmejem. Da uzmem kašiku meda i vodu. Da izađem na vazduh sa psom na par minuta. Da sednem da radim. Da pravim pauzu kad god mi je to potrebno. Da meditiram, da vežbam, da čitam… Imam ljubav skoro deceniju. Završen fakultet. Master u toku. Pomažemo drugima kad god možemo. Imamo posao koji razvijamo. I ovako mogu da ti nabrajam do sutra. Naravno da živimo bajku.

Moj prvi korak je bio da ne gledam vesti. Pa političke emisije, pa tv uopšte. Iz te kutije  uglavnom dolazi sve što nas remeti. Zaboravi na njih. Ne živi njihov život, živi svoj. I možda se čini da TO TEBI NE MOŽE DA SE DESI, ali NA TEBI JE DA ODLUČIŠ ŠTA HOĆEŠ DA TI SE DESI. Sam biraš da li ti je bitno da znaš koja se nova bolest pojavila ili da saznaš koji je tvoj najveći talenat. Izbor je tvoj.

***

1
Ostavi svoj komentar

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
aprilia29 Recent comment authors
  Subscribe  
Najnoviji Najstariji Najpopularniji
Obaveštavaj me o
aprilia29
Gost

U potpunosti se slažem. Na TV gledam samo komedije i zabavne emisije, ništa više. I razmišljam pozitivno, većinu vremena tako da pozitivno i živim 🙂
Pozdrav