Mesta na kojima je zabranjen SELFI | PUTOVANJA ANA MARIJA I SAŠA
zabranjen selfi selfie forbidden

Mesta na kojima je zabranjen SELFI

Svi znamo šta je selfi. Selfi je trend slikanja samog sebe. Kako bismo što bolje ispali na fotografiji, a i uhvatili nešto  od okoline, smišljen je selfi štap. Kako je ovaj trend zahvatio ceo svet, negde su odlučili da ga zabrane, na ovaj ili onaj način. Da li zabranjen selfi treba Srbiji? Procenite kad saznate gde to možete da platite kaznu ako slikate sami sebe…

Da li vam slikanje selfija predstavlja zadovoljstvo ili mučenje? Da li stvarno možete da uživate u nekim stvarima kao što je na primer putovanje, ako želite da zabeležite selfijem svaki mogući momenat? Negde ne da nisu ljubitelji selfija, negu su ih bez griže savesti zabranili…

  1. MEKSIKO – Ova zemlja nije zabranila selfije. Zabranjen selfi je onaj koji nije plaćen. Ako želite selfi iz Meksika, moraćete da izdvojite novac za to!
  2. Njujork – Slikajte se sa čime god hoćete, ali nemojte da vam padne na pamet da se slikate sa nekom divljom životinjom kao što je lav ili tigar.
  3. Španija, Pamplona – Koliko je selfi opasan govori podatak da je zabranjen u Španiji zato što može da vam se desi da vas pregazi bik. Možda deluje zanimljivo da trčite ispred stampeda i da se u isto vreme slikate, ali nikako nije preporučljivo ako želite da sačuvate živu glavu!
  4. Meka, Saudijska Arabija – Predvodnici vere smatraju da blicevi i škljockanje aparata ometaju hodočasnike i skreću im misli sa molitve.
  5. London – velike koncertne arene zabranile su unošenje selfi štapova jer blokiraju vidno polje drugim ljudima koji su došli samo da uživaju u događaju.
  6. Južna Koreja – zabrana prodaje i korišćenja neproverenih i neovlašćenih marki selfi štapova može da vas pošalje u zatvor na 3 godine.
  7. Iran – Šef fudbalskog komiteta je zabranio igračima da se slikaju sa obožavateljima. Zbog zakona u zemlji i religije svaka devojka bi mogla da uz pomoć selfija tuži fudbalera za uznemiravanje!
  8. Francuska, Garup – Zamislite da vas uhapsi policija koja se bori protiv SPAM ODMORA – Spam odmora podrazumeva deljenje pejzaža i selfija sa plaže sa prijateljima putem društvenih mreža…

Uzmite u obzir da su neke avio kompanije zabranile unos selfi štapa kao kabinski prtljag jer se u nekim zemljama računa kao oružje.

Sad kad sve ovo znate… Da li biste negde zabranili ili naplatili slikanje selfija u Srbiji ili na Balkanu?

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Obaveštavaj me o
guest
6 Comments
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
View all comments
Mara
Mara
5 godine ranije

Slatki ste! Zanimljiva prica

Milos Z
Milos Z
5 godine ranije

Nisam ovo znao! Bas korisno

Dragance
Dragance
5 godine ranije

Svasta cu jos cuti, jos ce i klikcanje da nam naplate

WTF
WTF
5 godine ranije

Ne svidja mi se ovo kako neko moze da ti zabrani da se slikas 0o

bot
bot
5 godine ranije

samo da visa sila ovo ne cuje ko zna sta ce da nam zabrani

Marijela Stevic
Marijela Stevic
5 godine ranije

ja mrzim telefone u muzejima i bioskopima uzasno je kad se svetla pale non stop podrzavam ovo