NEMAM ŠTA DA OBUČEM / I HAVE NOTING TO WEAR

ugg

Hajde da nađemo pravo objašnjenje rečenice i odgovor na ovo pitanje. Da, rečenica NEMAM ŠTA DA OBUČEM je pitanje.

Prvo na šta se misli kada se izgovori ova rečenica je pitanje ŠTA DA OBUČEM J#%$#%#%?! Ovo se izgovara kada su hormoni otišli dođavola. Dakle, najčešće se upotrebljava u PMS-u i koji dan kasnije. Tih dana kućne helanke i trenerke najbolje stoje, ALI ne može se na njima na slavu, rođendan, proslavu…. I tu kreće pakao presvlačenja, u najgorem slučaju kao šlag na tortu koja se zove NEMAM ŠTA DA OBUČEM uz višečasovno presvlačenje je PLAKANJE. Ako doživite ovaj stadijum NAJGORA stvar je rečenica PA NE MORAMO NI IĆI. Ako ste izgovorili ovu rečenicu pripremite se za monolog koji će trajati više sati uz povremeno jecanje. Kao što vidimo NEMAM ŠTA DA OBUČEM je drugi naziv za NADUVENA SAM, IMAM BUBULJICU, BOLI ME STOMAK… Ta rečenica nema veze sa veličinom ormana. NEMA! Nema veze ni sa samopouzdanjem. Vrlo dobro znate da ona ima brilijantnih momenata kada se spremi u roku od odmah. Dakle ovo stanje nije zauvek. Najbolja stvar koju u tom trenutku možete da uradite je da ĆUTITE! Ali ne stvarno da ćutite, samo je podsetite kako je na nekom prošlom događaju izgledala prejebozovno iako ste pošli na događaj posle pomenutog monologa (monolog ne spominjite!). NIKAKO ne govorite da joj, to što ona kaže da joj ne stoji lepo, stoji lepo – izazvaćete svađu! Samo ćutite i klimajte glavom (osim ako ne spomene da je debela, s tim se nikad ne smete složiti). Žene su uvek u pravu, pa čak i kad nemaju šta da obuku. Drugi put će imati – ISKULIRAJTE, BUDITE HRABRI!

 

****************************************************************************

Sama pomisao na rečenicu NEMAM ŠTA DA OBUČEM u meni izaziva strah i jezu koji su jednaki strahu za sopstveni život. Kada se spremamo za neki izlazak, slavlje ili bilo koji drugi događaj, spreman sam u roku od pola sata i UVEK imam šta da obučem.  Ali ona…….  Posle nekoliko kombinacija, svlačenja i oblačenja ona diže ruke od spremanja i uz suze izgovara tu famoznu rečenicu. Ceo svet mi se sruši na glavu, iznerviram se i padam u bedak.  Na stranu što joj se orman raspada od garderobe koja nije OUT, ona NEMA ŠTA DA OBUČE. O čemu se zapravo radi? Odgovor sledi.

Ne bih ovo povezivao sa PMSom, koji jasno pojačava intenzitet suza. Ovo se dešava uvek, nevezano za PMS. Istina je da ima šta da obuče, i to ne ona, već 30ak devojaka pored nje. Problem nastaje u mozgu. Birajući odevne kombinacije, u glavi joj je haos tipa “U ovom  izgledam starije, ovo me širi, ovo je neudobno, ovo je prekratko, ovo preusko, u ovome mi je pretoplo, ovo mi ne ide uz oči, ovo će sigurno obući i ona koleginica krava…”. Hoću da kažem da žene sami sebi otežavaju kada je odabir garderobe u pitanju. Stvar je jednostavna. Ako ti ON (u ovom slučaju JA) kaže da si u tome lepa, sexy…prihvati to, bar jednom u životu. Biće ti lakše, brže ćeš se spremiti i dozvolićeš  mu da učestvuje. U krajnjem slučaju, ti  si njegov izbor.  Nemoj da dramiš, ne kvari volju ni sebi ni njemu. Iznenadi ga, spremi se brzo, nabaci osmeh i obori sve s nogu, prvenstveno njega.

*********************************************************************************

 

Ostavi svoj komentar

avatar
  Subscribe  
Obaveštavaj me o