NISAM MOGAO DA POVERUJEM SVOJIM OČIMA I UŠIMA – prave vrednosti

zahvalnost gratitude

PRAVE VREDNOSTI

Sedeo sam u pošti i čekao red. Kako to obično i radim, posmatrao sam ljude, analizirao ali to je već druga tema. Moju pažnju privukao je dečko koji je pokušao da, preko reda, stigne do šaltera za uplatu/isplatu. Kako je počelo gunđanje od strane nervoznih penzionera i klimakteričnih dama, odlučio sam da ispratim situaciju. Stigao je na šalter koje je bio tik uz mesto gde sam sedeo. razgovor je ovako tekao:
„Dobar dan, jel mogu , molim Vas, nešto da Vas pitam?“
„-Ajde…“
„Ja bih jako voleo da budem poštar, da li možete da mi kažete ko je čovek koji zapošljava poštare?“
( JA SAM SE ZAPANJIO!  prim. aut)
Tada je moju pažnju privukla radnička knjižica koju je dečko držao u ruci.
Šalterska službenica ga je uputila u neku kancelariju, i ne znam šta se dalje desilo. Dok je odlazio, primetio sam osmeh na njegovom licu i tračak nade koji je sijao u njegovom oku, kao da mu je službenica dala posao. (zahvalnost)

Ostaje nam da sami nagađamo, ali možemo pretpostaviti da ova priča ima 2 moguća završetka:

1  (da je došao kod mene, i da sam ja koji zapošljava poštare, ili ako je na toj funkciji neko ko zna šta je to bitno u odabiru radnika ):
„Stvarno toliko želite da budete poštar? Nisam do sada video mladog čoveka koji ima toliko želju i volju da radi taj posao. Delujete mi kao odgovorna osoba. Ajde da probate 15 dana, pa da se onda ponovo sastanemo i na obostrano zadovoljstvo zaključimo ugovor.“

2 (pre će biti da je ovo slučaj: dočekao ga je bucmasti poslovođa u odelu, sa flekom od bureka na kravati i belim od jugurta na nosu koji sedi na članskoj karti partije/stranke X) Ne znam otkud ti ideja da primamo radnike, nema otvorenog konkursa, ako si doneo neki CV ostavi tu pa ako nam zatreba javićemo se. Jesi li radio nekad nešto slično, jel imaš iskustva? Nemaš? Teško…

Da je meni pokucao na vrata neko sa toliko želje, entuzijazma, inicijative, hrabrosti i iskrenosti, i da ja imam neku funkciju, ne bih mogao da kažem ne.

Šta vi mislite? Da nisam možda ovo previše lično primio? Jesam! DA, JESAM! Jer sam i ja, pre nekoliko godina, bio jedan od onih koji su kucali na mnoga vrata i da li možete da pogodite, da li mi ih je neko otvorio?

***

4
Ostavi svoj komentar

avatar
2 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
stiklakafakravataduplaveneratangolina Recent comment authors
  Subscribe  
Najnoviji Najstariji Najpopularniji
Obaveštavaj me o
tangolina
Gost

Pronaći u svakome nešto dobro i lepo je pravi dar, i svet bi sigurno bio lepše mesto kada bismo tu ideju mogli da proširimo 🙂

duplavenera
Gost

Samo zato što nam se mnoga vrata neće otvoriti, ne znači i da treba da prestanemo da kucamo 🙂