O NAMA

Štikla Kafa Kravata

[edsanimate_start entry_animation_type= „zoomIn“ entry_delay= „0“ entry_duration= „0.5“ entry_timing= „linear“ exit_animation_type= „“ exit_delay= „“ exit_duration= „“ exit_timing= „“ animation_repeat= „1“ keep= „yes“ animate_on= „scroll“ scroll_offset= „75“ custom_css_class= „“]HEEL COFFEE TIE

Click here for English version[edsanimate_end]


BLOG O PUTOVANJIMA, ŽIVOTU I SOCIJALNIM MREŽAMA

NOVI LOGO

DOBRODOŠLI NA NAŠ SAJT

Pokušaćemo da vam pokažemo da ne morate da pobegnete iz Srbije da biste radili ono što volite.

Ovde nećete videti ništa što ste negde već videli, trudićemo se da idemo u korak sa vremenom i ispričaćemo priče koje smo lično doživeli. Pričaćemo vam o mestima koje smo posetili. Predstavićemo vam proizvode koje smo korsitili i koji su nas oduševili. Pratićemo svetske trendove koliko god da su daleko od nas. Volimo da delujemo lokalno i da stečena iskustva delimo globalno! Vreme je da naučite da treba da živite život a ne da ga gledate kroz kameru ili na ekranu.

Hajde da se upoznamo…

ŠTA NAS SPAJA?

Upoznali smo se online 2006. godine! Internet je za nas mesto koje može mnogo da pruži i mi želimo da budemo deo toga! Želimo da vam predstavimo svet, sirov i lep, baš onakav kakav stvarno jeste! Želimo da shvatite da je provođenje vremena online ok samo ako dobro otvorite oči i upoznate svet oko sebe bez mobilnih telefona i kompjutera!

Kafa je naša zajednička ljubav! Uz njene mirise stvaramo, a njen ukus nas budi ili upoznaje sa novim ljudima i zemljama!

Putovanja su naša najveća strast! Samo na putovanjima, upoznajući nove zemlje, mesta, predele, običaje i ljude možeš istinski da upoznaš sebe.

SAŠA

Saša Štikla Kafa Kravata

Ćao, ja sam Saša. Rođen, rekao bih, davne 1987. u malom gradu na severu Srbije. Od svoje 18. godine nekoliko puta sam se selio uglavnom tragajući za nečim. Sada, posle nekoliko godina traganja shvatio sam da se moja potraga nikad neće završiti jer tragam baš za tim – za traganjem. Želja mi je da putujem mnogo, da vidim što više, da upoznam nove ljude, nova mesta. Ekonomista i menadžer koji uzima život u svoje ruke. Nadam se da se moje putovanje nikad neće završiti. Zavoleo sam fotografiju i ne odvajam se od fotoaparata! Volim da tragam za idealnim trenutkom, da ga zaledim i podelim sa svetom. Jedino za čim ne tragam je ljubav. To imam.

Čime se bavim? Isključivo životom. Omiljeni citat: “Nisu svi koji lutaju izgubljeni“

 

Ana-Marija

Ana Marija Štikla Kafa Kravata Heel Coffee tie

Ćao, moje ime je Ana-Marija.

Rođena sam na severoistoku Srbije. Zbog studija i posla godinama sam živela u Novom Sadu. Posle završenih poslediplomskih studija stekla sam zvanje master ekonomista. Na dodeli diploma dekan fakulteta je držao govor u kome je rekao da se studentima kroz osnovno školovanje i na fakultetima ubija sloboda i kreativnost, a da tokom i posle master studija ponovo postajemo slobodni da maštamo i želimo još više da saznamo, istražimo, vidimo…

U tom trenutku je citat Nelsona Mendele dobio pravo značenje

’’Kad se čovek popne na veliko brdo, shvati da ima još mnogo brda na koja se treba popeti. Ovde sam zastao da se odmorim, da ukradem jedan pogled na prelep predeo koji me okružuje, da pogledam razdaljinu koju sam prešao. Ali mogu da se odmaram tamo na trenutak, jer uz slobodu dolazi odgovornost, pa se ne mogu usuditi da se zadržavam jer se moje dugo pešačenje još nije završilo.’’

I onda sam shvatila da je možda najlakše zaposliti se u nekoj velikoj kompaniji i živeti onako kako ti drugi kažu. Zato sam odlučila da stresni posao ekonomiste zamenim nečim što stvarno volim. Strast koju gajim prema putovanjima, marketingu, internetu, pisanju i knjigama spojila sam u jedno – u ovaj blog. stiklakafakravata.com je nastao kao hobi i beg od stresne svakodnevice. Taj hobi je vremenom prerastao u  zajednički posao i veliku ljubav. 

Izaberi posao koji voliš, i neceš morati raditi ni dana u životu. — Konfučije

 

 

 

4 Comments

  1. Dear friend, Thank you very much, I was really happy to have been following your blog. I’m still a lot to figure out, and here I can only say that you are an awesome blogger, full Inspiring and hope you can inspire more readers. Thanks and greetings compassion from Gede Prama 🙂

Оставите одговор