Preduzetnik

 

Često slušamo o mladim preduzetnicima koji su svojim radom i trudom uspeli da pokrenu sopstveni biznis. Ko su oni uopšte? To mogu biti ja, vi, bilo ko. Ako je to tako, zašto nismo svi preduzetnici? Jednostavno, nema svako takve ambicije. Verovali ili ne, postoje mladi ljudi kojima je rizik apstraktan a sigurnost neophodna. Oni se čak dvoume da li da nastave sa čitanjem ovog teksta ili ne. Ne razmišljaju o tome, zadovoljni su poslom kojim se bave ili jednostavno ćute i trpe. Preduzetnik ne. On oseća kao da nešto ne štima. Kao Neo u filmu „Matrix“, oseća kao da tu ne pripada. Preduzetnik, dok radi za drugog, koju god poziciju da dobije, koliko god da napreduje nezadovoljan je. Ne oseća se potpunim i nikakva novčana stimulacuja ne može to da nadomesti. Gleda napred, gleda u dalju budućnost, posvećen je i brzo deluje. Nikad ne stigne do kraja puta, ne postiže svoj vrhunac jer zna da može bolje. Veruje u to što radi i oslanja se na sosptveno umeće. Stoji čvrsto na zemlji, ali je spreman da poleti kad treba. Lični uspeh i zadovoljstvo mu je najveća satisfkcija i to ne krije. Rizikuje ali se ne zaleće. Ima razvijenu svest, u toku je sa dešavanjima u okruženju, ali ima svoje mišljenje koje ne deli sa drugima po svaku cenu. Zna kako da se nađe na pravom mestu u pravo vreme. Voli to što radi i trudi se da radi to što voli.
Ako se prepoznaš u tekstu, a radiš za drugog, vreme je da daš otkaz. Sigurno imaš neku ideju na umu. Znaj da često na prvi pogled glupa ideja doživi uspeh. Naročito ako iza nje stojiš ti, preduzetniče.
Ajde, srećno!

5
Ostavi svoj komentar

avatar
3 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
aprilia29stiklakafakravataipokevaTetkaSaveta Recent comment authors
  Subscribe  
Najnoviji Najstariji Najpopularniji
Obaveštavaj me o
TetkaSaveta
Gost

Jesam pročitala tekst, ali bih se zaustavila na prvom pitanju „Zašto nismo svi preduzetnici?“ , prosto rečeno ili smo videli kako se prethodno „zajeb…“ ivinite na ružnim rečima, ili smo se sami isto to. Biti preduzetnik u ovoj zemlji gde vlada javašluk, gde ti podmeću nogu i guraju u robovlasničko dugovanje samo lud može početi bilo koj biznis. Da bi preduzetnik poslovao normalno, i došao do svojih prvih zarađenih para treba da prođe MINIMUM dve godine, gde je on tek sposoban da plaća porez bilo koje vrste. A ne otvoriš firmu i istog meseca dobiješ obavezu poreza kom . takse,… Vidi više »

ipokeva
Gost

posle ovog teksta, vec vas obozavam (posto pise da ste mnozina 🙂 🙂 🙂 )

aprilia29
Gost

Poznajem djevojku koja je napustila siguran i dobro placen posao u drzavnoj firmi da bi pokrenula sopstveni posao. Ne znam kako joj ide ali ja to ne bih mogla. Da nisam zaposlena, usudila bih se zapoceti nesto ali ipak nisam preduzetnik o kakvom govoris