Omiljene putničke aplikacije koje su STVARNO korisne | PUTOVANJA ANA MARIJA I SAŠA
putničke aplikacije

Omiljene putničke aplikacije koje su STVARNO korisne

Putničke aplikacije smo već spominjali u jednom od prošlih postova.

Tada smo pisali o aplikacijama koje su korisne pre putovanja, ali i na putovanju.

U ovom postu ćemo se posvetiti samo aplikacijama koje koristimo dok smo na putovanju. 

Pa da počnemo

PUTNIČKE aplikacije koje svako treba da ima u mobilnom uređaju:

Offline Maps & Navigation – Neko vreme smo imali problema sa Google mapama koje nisu radile offline iako ima opcije da se deo mape skine i koristi offline. Tražili smo alternativu i pronašli ovu aplikaciju koja je jednostavna za koriščenje i može se koristiti i kao navigacija. Što se nas tiče, odlična i veoma korisna, gde god da se nalazite!

TripAdvisor – Ovde smo uvek aktivni i volimo da ocenimo sve objekte i mesta koja posetimo. Aplikacija TripAdvisor nam je korisna i kada planiramo putovanje, ali i kada stignemo na destinaciju. Tražimo dobro ocenjena mesta najviše za restorane i brzu hranu.

Adobe PDF reader – Gde god da idemo skinemo na telefon mini vodič koji je u formi PDF-a, tako da nam je ova aplikacija neophodna. Takođe, u svakom trenutku na telfonima imamo po nekoliko knjiga koje čitamo dok čekamo u redu, na granici i slično.

Google Translate – Ako kao i mi volite da zalutate i preskočite velike gradove, može vam se desiti da se nađete u mestu gde ne govore jezike koje vi poznajete. Zato je ova aplikacija spas! Vi pišete na vašem jeziku, oni čitaju na njihovom i obrnuto! Nije baš idealan prevod, ali može veoma dobro da posluži u hitnim situacijama!

UBER – U zemljama u kojima je aktivan, ova aplikacija, koja menja taksi vozila, može da vam uštedi veoma mnogo novca. Alternativa ovoj aplikaciji u Srbiji je CAR GO 

XE Currency – aplikacija u kojoj lako možete da proverite koji je kurs valute kako ne biste bili prevareni u menjačnicama.

Memrise: Learn Languages Free – Odlična aplikacija koja vam pomaže da se upoznate sa osnovnim rečima nekoliko ‚‚osnovnih‚‚ jezika. Vrlo je interesantno aktivno učenje i testiranje. Mi trenutno učimo Turski, Španski i Italijanski.

Hotspot Shield Free VPN Proxy – U nekim zemljama određeni sajtovi su blokirani (Facebook, Twitter…), zato vam ova vitruelna mreža može pomoći da im sigurno pristupite.

7min Full Workout – Odlična aplikacija za sve one koji žele da ostanu u formi i tokom putovanja. Bolje 7 minuta nego 0 🙂

FlashLight – Gde god krenuli baterijska lampa mora biti uz nas.

A, da i VIBER & WhatsApp su must have!

To je to što se tiče putničkij aplikacija koje mi stalno koristimo! Koje su vaše omiljene? 

Naravno uvek na ubacimo i po neki film, igricu i muziku da nam se nađe ako se negde baš zadržimo čekajući ili ako je ružno vreme!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Obaveštavaj me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments