Zahvalnost menja život… KAKO DA BUDETE ZAHVALNI A DA TO IMA EFEKTA

zahvalnost gratitude

Verujem u zakon privlačenja koji kaže da MISLI POSTAJU STVARI. Koristeći se ovim, postigao sam mnogo i promenio sam svoj život. Čitajući knjige i gledajući motivacione filmove, primetio sam da se ZAHVALNOST  najčešće spominje.

Zahvalite se na svemu što se nalazi oko vas. Počnite da doživljavate život pozitivno. Izvucite iz života najbolje. Zahvalnost vam u tome može najviše pomoći….

  • Kada se probudite zahvalite se čim otvorite oči
  • Da biste se setili da se zahvalite okružite se lepim i prijatnim porukama na temu zahvalnosti
  • Upišite u telefon podsetnik da vas podseti da je vreme da se zahvalite
  • Sve što završite, počnete ili vam iz nekog razloga propadne izanalizirajte i pronađite razlog zbog kojeg ste zahvali na tom iskustvu
  • Svakoga dana pronađite 10, da DESET stvari na kojima ste zahvalni. Verujte nije tako teško…
  • Pronađite amajliju ili nešto što će vas podsećati da je potrebno biti zahvalan za sve što vam se dešava ili ne dešava u životu…
  • Budite iskreno zahvalni za ono što imate
  • Kada se zahvaljujete ne mislite na ono što nemate ili na ono što vam nije dostupno
  • Dopustite da vas preplavi lep osećaj zato što imate mnogo stvari na kojima možete i trebate da budete zahvalni

Osećati zahvalnost je lep osećaj. Zato sam počeo da se koristim odličnom metodom. Evo šta sam uradio

Pre nekoliko godina, na letovanju, kupio sam jedan kamen. Pisalo je da je to kamen mog zodijačkog znaka. Odmah da se ogradim, ne verujem u horoskop. Kamen mi se baš svideo. I tako je on bio u mojoj torbici bez neke posebne svrhe. A onda sam rešio da ga uposlim. Počeo sam da ga nosim svuda za sobom ali u džepu. Odlučio sam da, svaki put kada bih posegao u džep i naleteo na kamen,  osetim zahvalnost prema nekome/nečemu. I stvarno jesam, nasmejao bih se, zahvalio se na lepom danu, meni dragoj osobi (ona-koja-piše-rozim-slovima-ovde) roditeljima, psu jer me je nasmejao… Trudio sam se da izazovem što veću emociju. Kada bih došao kući, ispraznio džepove i, kao i uvek, zahvalio se za nešto, kamen bih premestio u trenerku. Uveče, pred spavanje, kamen je na noćnom stočiću, ujutru sve iznova. Od kada to radim, osećam se mnogo bolje, pozitivnije, a sad mi je već prešlo u naviku.

Preporučujem da probate ovaj metod. Uzmite bilo koji kamen i počnite odmah.  Dakle, hvala vama što nas čitate i pratite.

„Ko god svojom voljom zahvaljuje, i sam postaje bogat.”   Albert Schweitzer

 

 

8
Ostavi svoj komentar

avatar
4 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
stiklakafakravataSelmatangolinaJasminka Griffin (@jasminkagriffin)aprilia29 Recent comment authors
  Subscribe  
Najnoviji Najstariji Najpopularniji
Obaveštavaj me o
aprilia29
Gost

Zanimljivo. Toliko je toga za šta trebamo biti zahvalni a toliko je ljudi koji se samo žale zbog nečega. Ne želim da budem jedna od tih već od ovih kao ti, onih zahvalnih i srećnih jer to dvoje, sigurno, ide zajedno.

Jasminka Griffin (@jasminkagriffin)
Gost

Da, Nekako nam uvijek lakse ide fokusirati se na misli o necem negativnom. A tek mentalni sklop gdje nas od malena uce da ne „ureknemo“ nesto afirmativnom izjavom, kucanje u drvo… Ne pomaze samopouzdanju i izgradnji pozitivnog stava prema zivotu.

tangolina
Gost

Zahvaljujem se oboma na pozitivnoj energiji koju širite kroz vaše pisanje. Od dece sam na poklon dobila tigrovo oko- kamen – nije po mom horoskopskom znaku, ali ni ja baš ne verujem u horoskop pa mislim da će sasvim odgovarati 🙂 Još jednom – hvala na ovoj lepoj priči 🙂

Selma
Gost
Selma

Desilo se da sam prekjuče čitala o kamenu, na jednom drugom mjestu. Nekih sat nakon tog dolazi moja Djevojčica i donosi mi kamen na kojem je nacrtala smješka. I kaže – mama, poklanjam ti ovaj kamen 🙂 Usne-osmijeh je iscrtala crvenim flomasterom. I sada čitam ovaj tekst ovdje. Heeej, pa ja imam svoj kamen 🙂 Štikla Kafa Kravata 🙂