Zvanična boja za 2014. i ORHIDEJA

Pantone (oni koji su zaduženi za kontrolu spektra boja) su objavili boju za 2014. To je „Orhideja koja zrači“ (Radiant Orchid, PANTONE 18-3224).

„U inspirativnoj harmoniji jarko ljubičaste i purpurne boje uz pink senke, „Radiant Orchid“ izaziva i inspiriše sigurnost i zrači ljubav. To je ljubičasta koja osvaja, ona koja vas privlači unutra svojim neverovatnim šarmom“.

Leatris Ajsman

Kad smo kod orhideja, ljubičaste boje i ljubavi jedna je ozvaničila i početak našeg (pred) zajedničkog života. Naime, negde početkom marta, u godini u kojoj smo započeli zajednički život, on je uselio sličnu u moj dom. Rekao je da nema puno posla oko nje, osim da ne bude na prejakom Suncu, da joj ne bude hladno, da joj se čiste listovi i da se ponekad zaliva. Živela je do aprila, dobijala je nove listove ali je uvenula. Šta ja znam što? Radila sam sve što mi je rečeno i što sam pročitala na netu. Kad je uvenula, počeli smo da živimo zajedno. Možda je reinkarnacija orhideje u sigurnost i ljubav poenta.  Slučajnost? Ne bih rekla.

Ovo za boju koju su u Pantone odabrali je ok. Lepa boja, šta znam. Naravno, tu boju će više nositi dame, al i mi je možemo iskoristiti kako bismo ih impresionirali. Mislim da imam bokserice sa aplikacijom u toj boji. Koji sam ja meni kralj. Elem, ranije pomenuta orhideja (krstim se) Bog da joj dušu prosti, nije poživela dovoljno dugo da bismo o njoj nešto više pisali. Iako orhideja nije glavna tema ovog posta, najmanje što je mučenica zaslužila jeste da je spomenemo. Ne znam šta se tačno desilo, ali je umrla. Dok sam joj donosio orhideju, razmišljao sam šta da joj kažem, i prva ideja je bila ’’Ova orhideja je simbol naše ljubavi…’’. Dobro je što to nisam rekao, jer ruku na srce, nisam imao u planu da uvenemo kao ona…

**************************************************************

2 Comments

Оставите одговор