10 univerzalnih saveta za letovanje

Ko još ne voli letovanje?! Plaža, sunce, palme, koktel (pivo), pesak (ili kamenje, zavisi šta je za vas definicija raja)… Već ste tamo u mislima i jednostavno uživate!

Međutim kada stignete tamo ne mora da znači da će sve biti tako jednostavno i savršeno. Može da vam se desi da sami sebi napravite problem i da vam sve presedne na početku ili na kraju! Zato bez obzira na lokaciju na koju idete, pročitajte i usvojite ove savete kako biste se proveli ko Bog! Do sada ste čuli milion saveta za letovanje… Nemoj ovo uradi ono… Zato smo mi sve to spakovali u ovih 10 korisnih saveta za letovanje koji će vam poslužiti bez obzira na lokaciju na koju ste se uputili!

1. KOFER

Prestanite da nosite sve što posedujete! Ponesite samo ono što mislite da će vam trebati, a onda izbacite pola stvari iz kofera! Poslednje što vam treba je da vučete koferčinu od 40 kila na 40 i više stepeni iz busa, po železničkoj stanici ili po aerodromu! Na kraju presešće vam jer nećete imati gde da spakujete suvenire!

2.NOVAC

Uvek nosite više novca nego što mislite da vam je potrebno. Ne zato što treba da se razbacujete i zato što se jednom živi, već zato što će vam biti žao ako naletite na neku ekstra stvar koju tražite godinama a vi niste poneli novac jer ste mislili da vam neće trebati, na primer!

3. OSIGURANJE

Uvek uplatite osiguranje. Gde god da idete, kako god da idete. Osiguranje je važan deo putovanja! Nikad se ne zna šta može da vas zaboli, a nije poenta putovanja da platite popravku zuba hiljadu eura!

4. NIKAD ALI NIKAD NE NOSITE DOKUMENTA I NOVAC U ZADNJEM DŽEPU!

5. KUPUJTE ISKUSTVA I DOŽIVLJAJE!

Bez obzira gde letujete i koliko vam je lepo, uvek može biti bolje. Krenite na krstarenje, probajte lokalnu hranu. Doživite neku avanturu.

6. OBUĆA

Koliko god da vam je lepo dok istražujete grad, presešće vam ako vas posle toga danima bole noge i imate žuljeve. Obezbedite sebi par dobrih patika i kvalitetne čarape! Plastične patike sa ravnim đonom ili platformom od 5 i više cm NISU za šetnju!

7. IZGUBITE SE!

Vodič ne zna sve! Lokalci znaju! Izgubite se, odvojite jedan dan i samo šetajte, razgledajte, sedite i posmatrajte… Nikad se ne zna šta možete da otkrijete!

8. SUNCE JE OPASNO

Prvo – ne preterujte sa količinom kreme za sunčanje. Drugo – krema za sunčanje je obavezna! Treće – morate da pijete mnogo vode kad ste na Suncu! Četvrto – posle sunčanja morate da namažete kožu sa nečim što je dobro za hidrataciju. Postoji milion SOS krema posle sunčanja, ali možete da koristite i pavlovićevu mast, ako baš želite. Bilo kakva krema je bolja od nikakve! U slučaju da izgorite JOMELOP ili HIPERHAMAGEL će vam pomoći. Ako nemate ove gelove jogurt je spas, ali ne miriše fenomenalno 🙂 Avokado takođe može da popravi stvar!

9. VODA

Gde god da idete, šta god da radite – NEMOJTE DA PIJETE VODU SA ČESME!!! Možda je jeftinije, ali može vam se desiti da imate ozbiljne stomačne probleme, jer vi niste navikli na tu vodu! Uvek nosite sa sobom probiotik ili linex kapsule. Takođe flašicu sa vodom nosite svuda sa sobom, gde god da krenete!

10. Meduze

Jadransko more je puno meduza, ni Crno ne zaostaje! Ako vas pecne ovo čudovište, ne letite napolje, ostanite u vodi 15tak minuta. Slana voda će pomoći koži da se oporavi! Ako ostane crvenilo mažite HIPERHAMA gelom i to je sve!

 

To bi bilo to što se tiče saveta za letovanje bez obzira na destinaciju 🙂 Nadamo se da će vam biti od pomoći! Podelite ovaj tekst sa vašim prijateljima jer ovo svima treba! Ako imate neki savet koji želite da podelite sa svima obavezno ostavite komentar! 🙂

HEJ! PROČITAJ I OVO...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *