Kada se odlučite da negde idete uvek imate izbor gde ćete da spavate. Hoteli se oduvek smatraju za najbolji izbor, bez obzira na zvezdice. Deluje logično da je hotel bolji od hostela, apartmana ili kampa… A i skuplji je, zar ne? E pa šta ako vam mi otkrijemo njihovih 10 hotelskih tajni, koje će vam dokazati da su pojedini hoteli stvarno preplaćeni! Kada pročitate ovaj tekst, neće vam biti jasno kako bilo ko može za noć da naplati više od 50 evra, bez obzira na kategoriju hotela (ako zaboravimo na lokaciju i slične stvari).

  1. RANIJE PRIJAVLJIVANJE U HOTEL

Uvek možete da se ranije prijavite i ranije da uđete u hotelsku sobu. Izgledaće kao da vam hotel ili neko od osoblja čini uslugu ovim divnim postupkom, tako što vas nije ostavio da čekate… Ipak rano prijavljivanje tj ulazak u sobu može da ima opasne posledice po vaše zdravlje. Zašto? Probajte da ostavite sonu kiselinu u WC solji 3-4 sata i onda uđite u kupatilo i tu provedite neko vreme. Ne verujem da će vam biti prijatno. Da, hoteli koriste hemijska sredstva prijatnih mirisa, ali ona su isto toliko štetna, ako ne i više po ljudski organizam. Dakle, budite strpljivi i sačekajte da se soba proluftira.

2. ČAŠE U SOBI

Čaše su super stvar, AKO i samo AKO su čiste. Ipak možda bi bilo bolje da ih zaobiđete ako stoje u kupatilu. Setite se šta kažu za četkicu za zube koja stoji u kupatilu, kako brzo prikuplja, čuva i razvija bakterije… Nisu ni čaše imune… Sa druge strane, lepo upakovane čaše u celofan ili kesice takođe treba izbegavati jer sobaricama je bitno da one sijaju najviše što može a to većina njih postigne tako što glanca čaše raznim hemikalijama koje koristi pri čišćenju sobe. Nije loše piti iz flaše, zar ne?

3. DALJINSKI

Kad ste poslednji put čistili daljinski od televizora, klime? Vi kod kuće možda i jeste, ali sobarice ovaj predmet samo prebace na komodu, bez bilo kakvih dodirnih tačaka sa alkoholom i krpom, sve dok znaci prljavštine ne postanu vidljivi golim okom!

4. Sunčanje pored bazena

Voda u bazenu uglavnom jeste savršeno hlorisana i čista, međutim ležaljke i kreveti oko bazena se skoro nikad ne čiste! Čistije vam je da peškir postavite u travu ili blato i da se tu opružite nego na neki od ovih ležaljki koje se čiste sezonski.

5. VODA

Ne pijte vodu sa česme gde god da ste na ovom svetu. Poslednje što želite na odmoru ili pred važan poslovni sastanak jesu problemi sa stomakom. Budite svesni da neke bakterije mogu da miruju u čoveku godinama i tek kasnije da naprave haos. Dakle, zaobiđite česmovaču.

6. ČISTI KREVETI

ČIST, ali stvarno ČIST KREVET nekad može da bude luksuz. U većini hotela važi pravilo – posteljina i peškiri se peru svakodnevno na zahtev gosta. Ćebad i prekrivači se peru jednom nedeljno, prekrivači za krevet jednom u mesec dana… Ipak sve ovo može da bude ČISTO i sveže oprano jer vam je to uračunato u cenu, potrebno je samo da zatražite!

7. REZERVACIJA

Ako vam se neki hotel veoma dopao i možete da nađete njegov kontakt na google.com, apsolutno nema potrebe da bio šta rezervišete preko posredničkih sajtova. Kontaktirajte hotel lično ili mailom i dobićete bolju cenu. Nekad su raspoloženi da daju i 50% popusta jer ne moraju da plate određenim sajtovima naknadu za rezervaciju.

8. RECEPCIONER

Recepcioneri znaju SVE, znaju ko, gde, šta, kako, kuda. Tačno znaju gde možete da uštedite novac i kakvo je pravo stanje u gradu. Uz veoma malu naknadu može da vam uštedi stotine dolara ili evra. Potreban je samo osmeh, malo novca i petlja da pitate sve što vas zanima!

9. Hotelski vozači

Oni su tu samo da prebace auto od tačke A do tačke B. Njih ne zanima vaš auto, niti iznajmljeni auto. Čuvajte se jer hoteli ne odgovaraju za njihove greške (zato što to svakome može da se desi). Budite oprezni ako ostavljate automobil njima na čuvanje

10. NAJBOLJE ZA KRAJ – HAKUJTE OTKAZNI ROK

Nikad, ali nikad više nemojte da platite zato što otkazujete u poslednji momenat! Hoteli koji imaju puno posla uglavnom ne obraćaju pažnju na pojedinosti ovog tipa. Pitate se kako? Pozovite hotel i recite da želite da pomerite vaš boravak za mesec dana. Posle par dana, javite se ponovo i recite da otkazujete. U 99% slučajeva nećete platiti ni dinar!

Šta vi kažete? Da li ste znali za ove hotelske tajne? Da li hoteli treba da obrate više pažnje na goste, s obzirom na cenovnik? Da li očekujete više od zvezdica ili od hotela sa tradicijom? Gde vi najviše volite da odsedate? Hotel, apartmanski smeštaj ili kampovi?

 

HEJ! PROČITAJ I OVO...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *