10 life lessons

Dugo nismo radili post koji preporučuje da pogledate neki film. TV ni ne palimo, ali s vremena na vreme odgledamo neki film. Ovaj nas je oduševio oboje 🙂 Tako da ćemo ovog ponedeljka, umesto standardnog posta ŠTA SMO NOVO NAUČILI da izvučemo pouke iz ovog filma! Zaključićemo sa 10 životnih lekcija jer apsolutno svi i čitaoci i blogeri i vlasnici biznisa mogu svašta da nauče iz ovog filma!

NAZIV FILMA: Chef (Kuvar) – 2014

Prvo nije mi jasno kako ovaj film ranije nije došao do nas. Drugo nije mi jasno zašto ovaj film nije doživeo svoj uspon u Srbiji.

Ukratko o filmu…

Radi se o kuvaru, koji nema pojma šta je Tviter, Fejs… Kuvar nema pojma ništa o online svetu, ali obožava svoj posao i to radi majstorski. Jedne večeri, dolazi bloger koji će oceniti njegov rad. Međutim gazda restorana ne dozvoljava nikakvo eksperimentisanje. Bloger se smorio večerom koju je dobio pa je napisao kritiku najboljeg kuvara u gradu. Kritika ode viralno i tu kreću zavrzlame. Kao što smo već rekli kuvar nema pojma ništa o online svetu, pa umesto privatne poruke, on tvitne nešto što ne bi trebalo…

Šta se dalje događalo pogledajte u filmu 🙂 (Nikako gladni ne gledajte ovaj film!)

Šta svi možemo da naučimo iz ovog filma?

 • Potrebno je prilagoditi se novim trendovima
 • Ne podcenjuju moć Interneta
 • Kad napraviš glupost, svi će to videti
 • Sve može da se popravi
 • Ako desetogodišnjak to može – možeš i ti!

Zašto blogeri stalno očekuju nešto novo?

 • Blogeri ne očekuju ništa novo, samo očekuju najbolju verziju onoga što ti nudiš kako bi to prikazali svojoj publici. Blogeri očekuju da se prema njima ponašate kao i prema svakoj drugoj mušteriji jer zašt bi preporučili nešto što je fenomenalno za njih i pojedince, a osrednje za ostale? Poenta je da blogeri samo prenose vašu poruku na najbolji mogući način, isto kao što bi i vi trebalo da radite svoj posao – na najbolji mogući način!

10 ŽIVOTNIH LEKCIJA KOJE SVI TREBA DA ZAPAMTIMO IZ OVOG FILMA

 1. Prihvati sadašnjost – živimo u eri Interneta. Ne moraš time da se baviš, ali moraš da budeš upznat sa osnovama. Prihvati to tako kako jeste i izvuci najbolje iz toga!
 2. Budućnost je nepoznata – danas jeste aktuelan Internet, ali sutra ga već možda ne bude. Jednostavno cela mreža može da padne i zato je važno da shvatiš da budućnost kakva god da je jednom će se desiti i ti tu ne možeš puno da uradiš osim…
 3. DA RADIŠ ONO ŠTO TE UZBUĐUJE I ŠTO TE ČINI SREĆNIM! Ma šta to bilo i ma koliko teško da bude jer…
 4. Raditi ono što voliš ne znači da će to biti najlakši posao u tvom životu!
 5. Ali je potrebno da se boriš za ono što voliš, jer ako svakodnevno truneš na poslu koji ne voliš, niko oko tebe neće biti srećan jer si ti nesrećan!
 6. Ne treba da tražiš odobrenje i pohvale drugih. Kad god neko uputi kritiku, ma koliko loša njegova namera bila, zahvali se. Učinio ti je uslugu jer ti je pokazao na šta treba više pažnje da usmeriš.
 7. Nema potrebe da dramiš – kad dođe kriza, a doćiće, kriza uvek dođe… Budi hrabar i pronađi priliku u krizi. Istražuj, uči, traži pomoć!
 8. Strast privlači uspeh – nekad moraš da rizikuješ i radiš samo za strast i ljubav koju ti donosi posao – novac dolazi kao nagrada, ako pronađeš pravu strast! Slično je i u ljubavi!
 9. Manje je uvek više! Što jednostavnije to bolje!
 10. Inspiracija je svuda oko tebe – ako obratiš pažnju!

Ako vam je sve ovo teško da svarite, insprisaćete se da skuvate nešto fenomenalno 😉

Da li ste gledali ovaj film? Šta mislite o njemu?

 

HEJ! PROČITAJ I OVO...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *