ionickiss srbija četkice duga putovanja bez stresa

Sezona dugačkih putovanja nikad ne prestaje!

Možda se odlučiš za turu do Azurne obale autobusom i zato je važno da si u svakom trenutku za akciju i u punoj snazi, iako ćeš možda provesti dane u autobusu. Možda odlučiš da zagreješ zimu pa odeš na neku daleku destinaciju, što uglavnom podrazumeva aerodrom, presedanje i bar 10 sati u avionu. A možda se ipak odlučiš za road trip. Mi znamo, da, ma koliko to bilo zabavno, vožnja od 7 i više sati zna da umori… uf, a tek čekanje na granici… Bili smo u svim mogućim i nemogućim situacijama i naučili smo da se za svaki put moramo pripremiti.

Zato smo sastavili spisak stvari koje nam maksimalno olakšavaju svako putovanje, bez obzira koliko ono dugo trajalo ili koliko je trebalo da kratko traje, pa se iz nekih razloga produžilo 🙂 Znate sigurno na šta mislimo!

Evo liste koju lako možete da kopirate u telefon kako biste uvek bili spremni za akciju, jer nikad se ne zna kada će uleteti neka ponuda za putovanje u poslednjem trenutku!

Prvo osnovne stvari koje će sprečiti nervozu:

  1. Grickalice – hrana i piće – iako je poznato da ćete morati da se odreknete vode u nekom trenutku na aerodromu – gledajte da u svim drugim situacijama uvek imate flašu vode kod sebe. Grickalice i hrana, kao što je neka voćka ili sendvič su veoma bitna stavka jer, budimo iskreni, kad smo gladni svi smo nervozni, a to ne želimo! Pogotovo ako se zadržimo na granici nekoliko sati ili nam odlože let! Zato se dobro opremite omiljenom hranom i nema brige!
  2. Oprema za spavanje – jastuk za putovanja i maska za oči su minimum za san u sedištu.
  3. Kada preživimo to dugačko putovanje, najvažnije je da u istraživanje krenemo što svežiji i normalniji, a za to nam je potreban mini neseser sa 3 stvari koje će nam pomoći da se na brzinu sredimo:
  • češalj – jer smo spavali i frizura sigurno nije kako treba 🙂
  • četkica za zube – jer se svašta jelo, pilo i dugo spavalo. Naša preporuka su IONICKISS četkice jer rade na principu negativno naelektrisanih jona i tako razbijaju vezu između zuba i plaka – gde nema bakterija nema ni zadaha. One se mogu koristiti i bez paste za zube. Ovo je Japanski proizvod, sa kojim smo se mi upoznali na Tajlandu, a onda smo otkrili da se mogu kupiti i kod nas ovde ili u DM drogerijama i Benu apotekama.
  • balzam za usne – ništa gore od ispucalih usana, a klima zna da napravi čudo u negativnom smislu, zato bi trebalo da kod sebe uvek imaš neki balsam i sprečiš to.

Da bi put bio još udobniji i zanimljiviji, kako bi što brže proleteo bitno je da obratimo pažnju i na:

  1. 4. Odeću i obuću – dve reči – udobno i slojevito!
  2. 5. Zabavu – ne oslanjajte se previše na izbor vozača ili vodiča kada su filmovi i muzika u pitanju. Isto tako u avionu možda postoji neka vrsta zabave kao što su filmovi, tv ili muzika, ali u 99% slučajeva to nije ono što ti voliš. Zato spremi svoje omiljene pesme, skini neku audio knjigu ili, ako nosiš tablet/laptop- skini novu sezonu omiljene serije kako bi put bio zabavan, ako ne možeš da spavaš.

Sve ove stvari staju i u najmanji ručni prtljag, ne zauzimaju mnogo mesta i nisu teške, ali su neophodne sitnice koje putovanje znače 🙂

Srećan put i lep provod!

HEJ! PROČITAJ I OVO...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *