Ćao drugari! Kad god se povede priča oko putovanja, najveći problem uvek ispadne oko pakovanja! Ljudi se mnogo vezuju za stvari, pa čak i kada idu na par dana ne mogu da se pokupe. Na kraju im se u koferu nađe sve i svašta a od toga 99% ne iskoriste nikad.

  1. PLANIRAJTE ODEVNE KOMBINACIJE – znate koliko ćete dana biti i okvirno znate šta ćete oblačiti, stvarno nema svrhe da spakujete sve farmerice koje imate – dovoljan je jedan par! Nikako ne pakujte SAV NAKIT koji posedujete! Odaberite minđuše i ogrlicu i završite sa tim. Uvek kad pomislite da spakujete sve što imate setite se da kofer uvek može da vam se izgubi ili da u hotelu jednostavno zaboravite sitan nakit koji će čistačica da usisa!
  2. 1 knjiga vam je dovoljna – nema potrebe da vučete za sobom biblioteku jer je verovatno da ni tu jednu knjigu nećete pročitati.
  3. Odaberite 1 vodič i 1 mapu – što više izbora imate nećete znati gde da gledate i čemu da verujete, tako da ćete na kraju izgubiti mnogo vremena u biranju + verovatno ćete se u nekom momentu i izgubiti!
  4. Ako spuštate nešto u kofer ZA SVAKI SLUČAJ ili MOŽDA ĆE DA ZATREBA – verujte NEĆE DA VAM TREBA NIKAD. Ako niste to koristili u poslednjih par meseci sigurno je da neće da vam treba (da, čak i kad su šminka i neseser sa ličnom higijenom u pitanju!)
  5. Osim ako ne idete na pusto ostrvo ili u ratnu zonu nema potrebe da pakujete stvari koje možete da kupite bilo gde na svetu ako vam baš zatrebaju. Na primer ne morate da nosite tonu žvaka ili litar šampona ili svu moguću hranu koje nema nigde osim kod nas. Opustite se, probajte nešto novo. Nećete umreti bez plazme 4-5 dana 🙂

Spakujte stvari koje će vam trebati na destinaciji na koju idete. Ne pakujte SVE ŠTO IMATE I POSEDUJETE. Ne pakujte SVE ŠTO STE IKADA KORISTILI. Ne pakujte SVE ŠTO ĆETE MOŽDA KORISTITI. Istražite destinaciju i spakujte se lagano tako da lako možete da se snađete u koferu i da lako možete da podignete svoj kofer.

HEJ! PROČITAJ I OVO...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *