Low cost avio kompanije imaju svoje tajne, mi vam razotkrivamo neke od njih!

1. NAJBOLJE VREME ZA REZERVACIJU AVIO KARTE

Avio karte možete da rezervišete i godinu dana unapred. Međutim što ranije nije i najbolje kada su u pitanju low cost letovi i low cost avio kompanije. Najbolje vreme za rezervaciju je između 60 i 90 dana pre leta. Tada su cene uglavnom najniže i dobićete najbolju moguću ponudu za usluge.

KIWI.COM SAJT ZA NAJBOLJU PRETRAGU JEFTINIH AVIO KARATA

2. PRTLJAG I DRUGE USLUGE

Da, low cost avio kompanije reklamiraju karte za 20-30 eura i vi njih možete da kupite. Ali nekad se ljudi iznenade saznanjem da je to samo cena leta, gde vi u avion možete das unesete samo malu ručnu torbu. Sve ostalo od kofera, preko obroka, do vode, ako vam je potrebno morate da platite.

3. SPECIJALNE PONUDE

Pogledajte ovde najbolje ponude za smeštaj

Najbolje ponude low cost avio kompanije šalju pretplatnicima na njihove novosti. Dakle ako se prijavite na njihov newsletter barem jednom u mesec dana ćete dobijati informacije sa pogodnostima. Caka je što te ponude nekad traju 24 sata, a desi se da nisu povoljnije ništa od rezervacije 60 do 90 dana pre leta. Međutim ako ste to propustili, ovo je idealno rešenje. Takođe ako ste član kluba avio kompanije ( plaća se oko 30-40 eura za godinu dana) na svaku kartu imate popust. Što više putujete to je popust veći.

4. FIRST I LAST MINUT

Kada su avio karte u pitanju ovo pravilo ne postoji. Karte u poslednjem trenutku su uglavnom najskuplje.

5. DAN PUTOVANJA

Ako vam nije važno da putujete za vikend možete da uštedite više desetina eura priliko kupovine karata za letove utorkom, sredom i četvrtkom. Takođe cene letova kada je petak 13. ili za dan kada je najavljen smak sveta su niže nego inače.

6. Šta se krije u ceni avio karte koja je manja od 20 eura, sa svim taksama?

Nisti ljubitelj hotela? Klikni ovde i pretraži najpovoljnije apartmane online!

Dešava se da avio kompanije reklamiraju izuzetno nisku cenu za neku popularnu destinaciju. O čemu se tu radi? Tajna je u tome što je cena low cost leta u jednom pravcu manja od 20 eura, dok ćete za povratak možda morati da izdvojite više stotina eura. Ili je prvi povratak po ceni od 20 eura za 2-3 meseca. Dobro istražite ponude, jer jedan dan može da vam ostavi u džepu nekad i 100 eura.

7. KOLAČIĆI

Kada jednom kliknete na sajt neke avio kompanije, ukoliko prihvatite, a morate da prihvatite politiku privatnosti vezanu za kolačiće (cookies) ukoliko želite da vidite ceo sajt i da koristite usluge kao što je online rezervacija avio karata, na primer, može se desiti da cena karte danas, sutra i prekosutra ne bude ni približno ista. To se dešava jer avio kompanije prate vaše ponašanje na Internetu i ukoliko dolazite više dana za redom da proverite koja je cena karte, dešava se da cena karte poraste za nekoliko desetina eura. Ovo možete sprečiti tako što ćete redovno brisati kolačiće, kao i sajtove kojima ste dozvolili da pristupe vašem sistemu tj. da prate vaša online interesovanja.

***


 

 

HEJ! PROČITAJ I OVO...

8 Comments

  1. Did not know about Friday 13th. That will now be the day I look for, or some doomsday theory.

  2. Great tips! I aways find it so random on when we find the best fares. I will be checking some of these out!

  3. A trick to avoid websites monitoring your online interests is to open an Incognito Window in your browser and then look at sites through that window. I do that so that if I go back a few days later to check again, prices won’t have gone up.

  4. I generally don’t wait until the last minute for flights because they do seemingly always go up! It’s great when I can find a seat sale though as airline tickets in Canada are expensive!

  5. It is true, last minute flights are sooo expensive! I wonder if there was once a time when it was cheaper? So many people believe that myth….

  6. Thanks for this fantastic guide – you’re so right about the last minute flights generally always being more expensive – I’ve found people generally believe they can get amazing deals at the last second and never believe me when I urge them to book decently in advance. We usually aim for that 80 day range, right in the middle of your 60-90 day suggestion.

    Thanks for the great tips!

  7. There’s always a catch! I’ve managed to get cheap flights a few times but never usually long haul. I might try a Friday 13th and see if it makes a difference. I find that even if you find one way cheap, coming back over the next 7-14 days is very expensive so not great for a long weekend getaway. 60-90 days from departure seems about right too

  8. These are all great tips. It’s never a good idea to book at the last minute. The newsletter definitely help as well, I always keep an eye out.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *