odmor u beogradu na plus 40 kako da odmoris u big šoping centru

Odmor

Divna reč odmor. Uglavnom nas asocira na plavo nebo, plavo more, pesak, koktel i pogled u daljinu. Verovatno bi i ti želeo tako da odmoriš, zar ne?

Međutim realnost je da svi mi radimo razne poslove i da je nemoguće biti stalno na odmoru. A i kada bismo bili dosadilo bi nam, pa bismo tražili nešto drugo, da odmorimo od odmora 🙂 Čovek 😀

Od početka godine nismo imali predaha. Putovanje za putovanjem, avion za avionom, sastanak za sastankom, obaveza za obavezom… doveli su do toga da se jednostavno malo umorimo. Svima je potreban reset, pa i nama.

Kako da odmoriš i izađeš iz kolotečine, na par sati

Razmišljali smo kako da provedemo dan, a da ne liči na sve ono što inače stalno radimo. Hteli smo da iskočimo iz dnevne rutine.

Tako smo rešili da damo sebi oduška, pa smo se uputili ka novom Big šoping centru u Beogradu. Lokacija ovog šoping centra nam najviše odgovara, jer je sa „ove“ strane Dunava, pa ne upadamo u klasičnu beogradsku gužvu!

Dakle, šoping je uvek dobra ideja kad ne znate šta ćete sa sobom. Tako se sjajno pročiste misli razgledajući boje, krojeve i razmišljajući o veličinama, a ne o poslu i drugim stvarima koje su nam inače stalno na pameti 🙂

Još ako uspete da pronađete neku dobru knjigu – misija resetovanja je i te kako uspela 🙂

Od šopinga se ogladni 🙂

Šoping meditacija se najbolje završava kafom. Tačnije ice kafom, kada je napolju plus 40. I onda se desi onaj momenat kada skontaš da ti je omiljeni kafić ispred nosa. Nije tajna da nas, kad god smo u Beogradu, uglavnom možete naći u Cafe Doncafe.

Neke stvari ne želimo da menjamo

Pogotovo ne dobru kafu. 🙂

Već i vrapci na grani znaju da smo veliki ljubitelji kafe i da volimo da eksperimentišemo. Hteli smo da probamo novi Nitro koktel – Nitro Mohito kako bismo se rashladili, jer su ove vrućine stvarno nemilosrdne!

https://giphy.com/gifs/coffee-cocktail-doncafe-xUA7b7th8w9PYkhod2

Međutim konobar nam je rekao da te koktele, za sada služe samo u Ušću. Zbog toga smo se odlučili za hladnu klasiku – Ice kafa. Ništa bez kafe i sladoleda, očigledno, Mohito ostavljamo za sledeći put!

cafe doncafe big shopping centar kako se ti odmaraš

Gde je dobar šoping i kafa tu se hrana ne izbegava 🙂

ručak cafe doncafe big shopping centar
Njam njam
evo ideje kako da odmoriš na plus 50 u beogradu
Ko ne voli bavarski sendvič?!

odmor cafe doncafe big shopping centar

Nakon ove pauze, sve je bilo lakše. Nastavili smo shoping i doneli neke vrlo važne odluke. Kad malo usporiš ideje dođu same 😉

Život je brz – nauči da odmoriš

Ako stalno negde jurcamo, nećemo videti šta se dešava oko nas. Treba usporiti, zastati. Gledati oko sebe, ostaviti telefon u džepu i ne raditi ništa. Ne znam kad ste sebi to priuštili poslednji put, al probajte. Ako vam nije deo svakodnevice, onda odvojte barem 1 sat dnevno za prazan hod, za razgovor sa prijateljem, za dobru kafu. Popijte kafu sami sa svojim mislima (možda i bez misli, samo joj se prepustite)! Bićete zahvalni sami sebi.

Javite nam kako ste se proveli 🙂

 

 

HEJ! PROČITAJ I OVO...

1 Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *