Privlačenje novih gostiju je veliki izazov, ne samo za male hotele već i za najluksuznije na svetu. Iz tog razloga svi prate nova dostignuća i razvoj nauke. Internet prezentacije više ne izgledaju kao nekada i ne sadrže samo puke informacije. Sada su animirane i podstiču goste na razne akcije. Što se hotela tiče više nije dovoljno samo da imaju samo internet stranicu. To se podrazumeva! Gosti žele nešto više i ne, to nisu pokloni! Gosti žele da vide šta ih očekuje i da provere da li vredi ono što plaćaju!

Naravno na sajt uvek možete da postavite slike i video. Ipak gosti žele JOŠ više!

SADA SE VI sigurno PITATE: Kako ja mogu besplatno da obiđem neki od luksuznih hotela u Dubaiju?

Jednostavno je. Ne morate platiti 15000 dolara noć. Besplatno je Posetite sajt Dubai360 i uživajte u virtuelnoj turi kroz grad i najlepše hotele na svetu.

Šta možete da vidite kad posetite ovaj sajt?

Ovo je, za sada, najbolji način da se neki hotel ( a i grad ) predstavi na Internetu. Tako se gostu pruža način da vidi gde ide, šta plaća i u kom kraju se srvarno nalazi hotel.

Mi smo iskoristili tehnologiju 360 stepeni kada smo bili u Francuskoj. Pretraživali smo lokaciju Residhotel Mulhouse Centre, i onda smo spustili žutog čovečuljka na ulicu 🙂 (Street View). Tako smo se malo šetkali ulicama Miluza virtuelno, sve dok nismo shvatili da možemo da se prošetamo i recepcijom hotela. Pogledajte ovde kako sve to izgleda na google.com

Kako je to nama pomoglo i kako može da pomogne turistima kao što ste vi?

Prvo videli smo pravu lokaciju hotela. Videli smo kako hotel izgleda i sve ono što ga okružuje. Videli smo deo hotela i ocenili smo da cena odgovara kvalitetu usluge koju bi mogli da nam pruže.

Kako virtuelne ture koriste hotelima?

Jasno je da se mnogo više stvari proda i kupi kada u kupcu, na neki način, proizvod probudi emocije. Tako i razgledanje hotela, koje vam pruža utisak kao da ste tamo, može povećati broj poseta.

Koje su mane?

Ovo je relativno novo, tako da ono što vidite, to ćete uglavnom i zateći kada stignete na određeno mesto. Ipak kao se sve menja, dešava se naravno de se neki hotel renovira, dok neki drugi hoteli propadaju sa godinama. Iz tog razloga je veoma bitno da virtuelne ture, kao što je razgledanje hotela od 360 stepeni preko kompjutera, budu rednovno ažurirane, kako se gosti ne bi dovodili u zabludu. Jer loše vesti putuju brzinom Interneta!

Šta nas čeka u budućnosti?

Već sada je u toku razvijanje nauke u smeru virtualne stvarnosti. Zamislite da poželite da ste na nekom mestu u nekom hotelu. Stavite naočare i izgovorite zemlju, grad, ime hotela. U deliću sekunde stvarate se tamo i virtuelno možete da prošetate, a moguće je i da ćete moći da osetite stvari (kao 5 ili 7d bioskop…) I to sve od kuće. Fascinanto zar ne?

Šta vi kažete? Da li ste ikada na ovaj način posmatrali hotel u kome treba da boravite? Da li bi vam ovo olakšalo odluku kada birate smeštaj? Da li ćete od sada davati prednost hotelima koji imaju ovakvu prezentaciju?

 

HEJ! PROČITAJ I OVO...

2 Comments

  1. Dosta lepih panorama, izletista, hotela i drugih mesta mozete istraziti na http://www.360serbia.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *