Kafa i ljubav: Kako iskoristiti Dan zaljubljenih sa voljenom osobom

Zamislite da gledate romantični film u spa centru u Parizu… O da, moguće je u hotelu „Dadou“, koji se nalazi u Parizu i ovo je i te kako popularna opcija za parove koji traže romantiku na svakom koraku.

Zamislite da vas voljena osoba odvede u Dubai na jezero Ljubavi i napravi vam nezaboravne fotografije i snimke iz vazduha.

Možda maštate o vožnji gondolom kroz Veneciju dok vam je u ruci čaša vina, a zvukovi mora i kanala mešaju se sa romantičnom muzikom i gužvom koja je sveprisutna zbog karnevala.

Kliše ili…?

Nekako je postalo kliše da svi očekujemo i poklanjamo čokoladu i cveće za Dan zaljubljenih. Sa druge strane, ima i onih koji žele da urade sve što mogu da se taj dan ljubavi zapamti zauvek, pa voljenu osobu odvedu na panoramsko razgledanje grada i vožnju helikopterom, ili čak na drugi kraj sveta na Arubu, Maldive ili Sejšele.

Opcija je mnogo i uglavnom sve zavisi od vaše volje i budžeta.

Ipak, vreme je da ze zapitamo ŠTA JE ONO ŠTO SVI MI STVARNO ŽELIMO, pogotovo kada je zajedničko vreme sa partnerom u pitanju, a da to nije ona kliše rečenica koja bi trebalo da se podrazumeva – da se ljubav daje i pokazuje cele godine, a ne samo za Dan zaljubljenih.

Možda da se vratimo u pedesete i šezdesete godine… ako pročešljamo istoriju, pronaći ćemo zapise o Danu zaljubljenih čak iz 5. veka. U 15. veku pisali su ljubavne pesme i poklanjali cveće i dragocenosti. Ali, to je ipak istorija, zar ne?

KAKO DANAS PROVESTI DAN ZALJUBLJENIH SA VOLJENOM OSOBOM?

Najverovatniji scenario je da, s obzirom na to da ove godine Dan zaljubljenih pada u utorak, nećete moći mnogo da pobegnete od svakodnevice i jurcanja za dnevnim i svakodnevnim obavezama.

Usporite malo. Probajte da popijete tu prvu jutarnju kafu zajedno. Lagano u tišini, možda pre nego sto svi ustanu?

Usporite dan tako sto ćete se dogovoriti da napravite palačinke ili neki drugi omiljeni doručak u kojem ćete zajedno uživati. Uz šoljicu Doncafé kafe možete razgovarati o planovima za vikend ili odmor kojem se oboje radujete. Usporite dan tako sto ćete se dogovoriti da napravite palačinke ili neki drugi omiljeni doručak u kojem ćete zajedno uživati. „Tako je lepo videti te opet“ – razmišljaćete dok uz prepoznatljivu crvenu šoljicu Doncafé kafe razgovarate o planovima za vikend ili odmor kojem se oboje radujete.

Zaboravite na teške teme

🙂 ipak je Dan zaljubljenih. Ne zaboravite da pustite omiljenu muziku i zaigrate, ali pazite da vam ne zagore palačinke 😉😂

Ostavite telefone i laptopove daleko od vas. Isključite ometače i budite prisutni. Setite se gde ste bili prošle godine za Dan zaljubljenih i ispričajte se onako od srca uz kaficu.

Zagrejte svoje srce uz kafu za dvoje na Dan zaljubljenih.

Lako ćete otputovati negde ili otići u spa centar na masažu za parove – ali tada uglavnom ne razgovarate. Svako je sa svojim mislima na masaži ili jurite da stignete tamo gde ste pošli.

Poklonite ove godine partneru svoju pažnju. Nemojte samo ostaviti cveće i vaučer za putovanje ili neki drugi poklon. Zaustavite se. Usporite vreme. Isključite se sa mreže. Smejte se. Slušajte jedno drugo uz šolju omiljene kafe kod kuće, upijajte, gledajte se u oči, napravite zajedno omiljeno jelo, zaigrajte uz omiljenu muziku.

Jednostavne stvari usrećuju.

Probajte da čitate zajedno, istu knjigu, naglas, par nekoliko stranica svako. Evo, mi ćemo početi.

Neka bude ,,Mali princ’’.

„Šta znači to pripitomiti?“. „To je nešto što se davno zaboravilo“, reče lisica. „To znači stvoriti veze…“. „Stvoriti veze?“ „Naravno“, reče lisica. „Ti si za mene samo mali dečak sličan stotinama hiljada drugih dečaka. I ti mi nisi potreban. A ni ja tebi nisam potrebna. Ja sam za tebe samo lisica slična stotinama hiljada lisica. Ali, ako me pripitomiš, bićemo potrebni jedno drugom. Ti ćeš za mene biti jedini na svetu. Ja ću za tebe biti jedina na svetu…“

Nastavi…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *