sajam turizma 2016 dunav medeni mesec

Ove godine sajam turizma obeležila je promocija Dunava i jezera Srbije. Dunav je naše more i definitivno njegov najlepši deo krasi Srbiju.

Što se nas tiče ove godine ćemo se viđati na obali Dunava 🙂

Medeni mesec je posebno putovanje koje, retko kojim mladencima nije važno skoro koliko i samo venčanje.

Mi smo sajam turizma iskoristili da saznamo šta je popularno ove godine kada je medeni mesec u pitanju. Prošle godine Turska & Tajland su bile najpopularnije destinacije među mladencima. Ove godine, zbog poznatih dešavanja u svetu, Turska je jeftinija nego inače, ali se mnogo manje traži nego ranije.

SRBIJA MEDENI MESEC

I ove godine su aktuelni vaučeri, pa se mnogi odlučuju da medeni mesec provedu u Srbiji. Mladenci se raspituju za wellness & spa hotele. MK Resort – Kopaonik i hotel Izvor – Aranđelovac su najpopularniji kada su spa i wellness u pitanju.

Medeni mesec u okolini Zlatibora (hotel Iris i Mona su se izdvojili iz ponude) provode oni koji žele aktivan odmor jer ima mnogo toga da se vidi i obiđe. Popularna jezera među mladencima ove godine su Srebrno jezero i Belocrkvanska jezera. Cene se kreću od 50 eura po osobi za par dana…

EVROPA MEDENI MESEC

Kao što smo već napomenuli, mnogi parovi bi želeli i ove godine da posete Tursku. Zbog nesigurnosti ipak se mnogi odlučuju za Majorku, Siciliju i Rodos. Oni koji žele ekskluzivniji medeni mesec u Evropi biraju Tenerife i francusku obalu – Nica. Cene se kreću od 500 eura po osobi za desetak dana

DALEKE DESTINACIJE MEDENI MESEC

Strah od Zika virusa se oseća, pa tako Meksiko i Dominikanska republika ipak nisu preterano omiljene među mladencima ove godine. Za one koji žele samo more i odmor u pravom smislu te reči Maldivi su pravi izbor. Mladenci od akcije i oni koji vole aktivan odmor biraju Tajland ostrva Puket i Koh Samui i Bali. Novo u ponudi od ove godine je Japan. Od 1500 eura po osobi za 7 do 10 dana.

JUTA GARANCIJA OSIGURANJA – Već smo pisali o ovom osugranju i smatramo da svi koji putuju preko agencije treba da iskoriste sve moguće načine da osiguraju svoje putovanje. 90% mladenaca se odlučuje da im medeni mesec ogranizuje turistička agencija jer mladenci stvarno žele da uživaju i da na neki način dožive avanturu ili luksuz, zavisi od interesovanja. Sve agencije koje smo pitali imaju mogućnost individualnog putovanja, ali kažu da su takva putovanja dosta skuplja od organizovanih tura.

Neki hoteli daju popust za medeni mesec, potrebno je samo da ne budete u braku duže od 6 meseci i da priložite venčani list na engleskom jeziku koji možete dobiti u matičarskoj službi! Kada je u pitanju dobrodošlica – šampanjac ili vino, korpa sa voćem, slatkiši, cveće i latice po sobi i slično od hotela zavisi da li to plaćate ili je to poklon. U svakom slučaju, ako se ne najavite kao mladenci (ili ako vas agencija ne najavi kao mladence) u sobi vas neće sačekati ništa! Zato je bitno da kažete da putujete kao mladenci i da idete na medeni mesec, bez obzira na destinaciju!

Za koju god destinaciju da se odlučite, želimo vam da uživate u putovanju! Gde vi još niste bili? 🙂

 

HEJ! PROČITAJ I OVO...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *