Mokra Gora putovanja usrećuju

 

Pozdrav ljubitelji putovanja i lepog života 🙂

Tokom novogodišnjih praznika posetili smo Mokru Goru. Bili smo na Mećavniku, šetkali smo se ulicama Kustendorfa, dok je svuda oko nas mirisala domaća sarma! Ovaj kompleks nas je stvarno oduševio.

Osim što možete da se odmorite u brvnarama i kolibama, uživaćete u pogledu na netaknutu prirodu ovog kraja. Na jednom mestu, u ovom drvenom gradu, naćićete sve što vam je potrebno – hranu, piće, suvenire, spa centar, bazen, knjižaru, bioskop, galeriju, crkvu, pa čak i ski centar (ako dolazite zimi ili prelepo mesto za šetnju ako dolazite kada nema snega)!

SOBA MECAVNIK KREVET

SOBA MECAVNIK

Ovaj drveni gradić, Drvengrad, na brdu Mećavnik izgrađen je najviše zbog Sunca – zašto i kako pročitajte OVDE.

IMG_6889

IMG_6933

IMG_6907

U Drvengrad možete doći na romantični vikend. Povedite svoju dragu osobu na par dana daleko od gužve, u umirujućiu prirodu, odvedite je na Suncem okupan Mećavnik… Uživajte u čarima modernog turizma na jednom brdu, do koga se lako stiže iz pravca Zlatibora, Republike Srpske ili Crne Gore.

IMG_6894

Ukoliko ste ljubitelj filma, možete posetiti ovo mesto u toku filmskog i muzičkog festivala Kustendorf. Više o Kustendorfu i rasporedu i datumu dešavanja pronađite OVDE.

IMG_6880

 

IMG_6881

Naravno uvek možete napraviti kratak izlet i prošetati se ulicama ovog brda, između drvenih kućica, kako biste se upoznali sa nekim od najvećih imena sa Balkana.

IMG_6987

Kada završite izlet u Drvengradu, ili ako ga posetite na duže, obavezno se provozajte vozom Nostalgija. Meštani će vas uputiti, ali verujemo da ćete se i sami snaći i da ćete pronaći prelepu železničku stanicu.

IMG_7032

IMG_7034

 

IMG_7215

 

Šarganska osmica će vam doneti vetar nekih starih vremena. Stanice i vidikovci na kojima staje voz sigurno je da će vam pomoći da bliže upoznate prelepe predele Srbije, i pomoći vam da se, ako već niste, zaljubite u nju. Ne može svaka zemlja da se pohvali ovakvom prirodnom lepotom i bogatstvom.

Ludi Kamen
Ludi Kamen
Vidikovac
Vidikovac

IMG_7241

IMG_7110

Isplanirajte svoj romantičan vikend na Mećavniku koji ćete pamtiti zauvek po kolibama, domaćem vinu pored kamina i vožnj prugom kojom je nekada krstario čuveni voz Ćira…

IMG_7045

HEJ! PROČITAJ I OVO...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *