Vreme je kada mnogi od nas donose novogodišnje odluke. Razmišljaš o postignutim rezultatima u ovoj godini i mahinalno stare ciljeve prepisujes na papir koji ćeš verovatno izgubiti do kraja januara? Ako je to ono što se dešava svake godine, vreme je da nešto promenite!

Pogledajte ovde naše rezultate – ŠTA SMO HTELI A ŠTA SMO STVARNO OSTVARILI – a onda nastavite da čitate ovaj tekst da saznate kako smo to uspeli.

Kako da ostvarite sve što želite u toku sledeće godine?!

1. Sastavite listu od 100 želja! Šta želite da uradite / ostvarite / doživite kraja života?!

2. Od tih 100 želja odaberite SAMO 5 koje želite što pre da ostvarite!

3. Ne postoji ništa što je nemoguće ostvariti. Pišite, za svaku želju posebno, korak po korak KAKO ćete to ostvariti, šta možeš sam da uradiš a za šta ti treba pomoć drugih.

4. Svaki dan uradi barem jednu stvar koja će te približiti cilju.

5. Kada nešto stvarno želiš da uradiš ili postigneš ne postoji umor i ne postoji nedelja kao dan da lenčarenje. Shvati da si sam ili sama odgovoran ili odgovorna za sve u čemu nisi ili jesi uspeo ili uspela.

6. Nikad nije pravo vreme i ako pogrešiš nije mnogo važno ako nastaviš da pokušavaš.

7. Svaki put kad misliš da ne možeš seti se da ni Đoković nije uvek pobeđivao, Nik Vujičić bez ruku i nogu uživa u svojoj deci… Stvarno uvek možeš samo je pitanje da li hoćeš!

8. Prestani da kukaš i da se žališ i prestani da gledaš šta drugi rade. Ok je biti informisan o konkurenciji i novim trendovima ali nije ok zamarati se nebitnim ljudima i stvarima na koje ne možete da utičete i koje nemaju nikakav uticaj na vaš život.

9. Ugasite televizor i prestanite da dangubite svoje dragoceno vreme na gluposti. Recite ne svemu što vam odvlači pažnju od ciljeva.

10. Budite zahvalni na svemu što imate i proslavite sve uspehe ma koliko oni bili mali ili veliki.

Kada ostvarite prvih 5 ciljeva, pređite na drugih 5…. Najvažnije je da ste zadovoljni i srećni dok radite na ovome. Ako nije tako promenite cilj ili put do njega.

Kako se vi borite sa novogodišnjim odlukama? Da li zaboravite sve čim prođu praznici ili tek onda krećete u akciju? Šta je to što već dugo želite a nikako da ostvarite? Šta ste uspeli ove godine da završite?

 

HEJ! PROČITAJ I OVO...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *