putujete u paru kill each other while traveling

Ćao ljubitelji putovanja i lepog života!

Danas smo za vas pripremili konkretne savete i ideje kako da se ne poubijate kada putujete, koje i mi koristimo, ne samo na putovanjima, već i u svakodnevnom životu! Zajedno putujemo već 10 godina, tako da vrlo dobro znamo o čemu pričamo. Svi smo mi različiti, svako ima različiti temperament i svakoga zanima nešto više ili manje. Ne postoje dve iste osobe na planeti i zato, kada ste sa nekim 24h dnevno, može se desiti da poludite i poželite da se poubijate. Kako biste sprečili ovaj događaj za vas imamo konkretne savete koje možete da iskoristite i isprobate od ovog momenta, ne morate da čekate putovanje!

  1. DOGOVOR – Gde god da se uputite, potrebno je da se složite oko destinacije i smeštaja!
  2. KOMPROMIS – odlična stvar ako ste oboje na DOBITKU! Ako se jednom ide na kampovanje, a drugi mrzi prirodu ali popusti i vi odete na kampovanje – nikom neće biti lepo, razumeš?
  3. TOLERANCIJA – potrebno je da budete tolerantni i da poštujete slobodno vreme partnera, kao i njegove potrebe. Međutim, ne smete da dozvolite sebi da radite ono što vam nije prijatno i zbog čega ćete kasnije da se osećate loše. Sa druge strane poštujte osećanja koja ima partner, obratite pažnju na ono što stvarno želi da kaže i delujte u skladu sa situacijom!
  4. AKO SE POSVAĐATE, a sigurno će doći do nekih nesuglasica – REŠITE TO ODMAH. Ne čekajte da prenoći, ne idite sami u šetnju, ne lupajte vrata – RAZGOVARAJTE! Jeste teško i komplikovano ali sve što ostane za kasnije ne reši se i posle nekog vremena ponovo ispliva na površinu, a to ne želimo, zar ne?
  5. PODELITE SVOJA OČEKIVANJA – Šta želite i šta očekujete da ćete videti na putovanju? Šta očekujete da ćete probati? Razgovarajte o tome koliko ste uzbuđeni što ćete učiniti nešto novo i saznajte da li partner želi da vas prati u tome ili ne. Sa druge strane saznaćete šta on ili ona želi. Na osnovu toga kreirajte listu aktivnosti i stvari koje želite da vidite/posetite/probate. Ukoliko partner nešto ne želi da proba / uradi jednostavno ga zamolite da pođe sa vama dok vi to ne obavite ili uradite to sami. Bitno je da se oboje lepo zabavite 🙂
  6. ZAJEDNIČNI BUDŽET – Stavite novac na gomilu i isplanirajte budžet zajedno tako da svako ima slobodu da uradi sa delom novca šta god poželi. Možda neko želi da kupi nešto za uspomenu dok neko želi da pojede više. Šta god da je u pitanju ne žele svi isto zato se treba prilagoditi!
  7. Ako niste nikad putovali zajedno, a pritom ne živite zajedno – PROBAJTE – krenite na mini vikend odmor od 2-3 dana. Budite zajedno 24h kako biste videli kako sve to funkcioniše. Na putovanjima se ljudi najbolje upoznaju. Tada ispliva na površinu sve ono najbolje, ali i najgore.
  8. SEKS – Ne zaboravite na ovu, najvažniju aktivnost. Šta god da vam se desi u toku dana, koliko god da vas iznervira, ova aktivnost zna svašta da popravi! Prestanite da se ljutite i razmenite malo nežnosti sa partnerom!

HEJ! PROČITAJ I OVO...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *