Ide zima, ide zima 🙂 Danima se već radujemo snegu. Neki već ovih dana idu na Kopaonik na Šankanje, druge čeka aktivan odmor na nekoj od planina Srbije, treći će se popeti na neku planinu u okolnim zemljama dok će četvrti možda odlučiti da ode na francuske Alpe, na primer…. Možda neko kreće i na drugi kontinent u potrazi za dobrom zabavom na snegu 🙂 Bez obzira na vašu destinaciju, jedno je svima zajedničko – a to je PAKOVANJEEEEE 🙂

TEK KADA OTVORITE KOFER I POČNETE DA TRPATE STVARI U NJEGA KREĆE ONA KLASIČNA PUTNIČKA EUFORIJA 🙂 PA DA POČNEMO…

ŠTA SVE TREBA DA SADRŽI KOFER KOJI ĆE VAS DOSTOJANSTVENO PRATITI NA ZIMOVANJU?

Pogledajte ovde KOJE PROIZVODE TREBA UVEK NOSITI SA SOBOM NA PUTOVANJE, KOJE IMATE U KUĆI I KOJI ZAJEDNO NE TEŽE VIŠE OD 2KG!

A sada odgovor na pitanje – KAKO SE SPAKOVATI ZA ZIMOVANJE?

  1. KAPA – ovo je najvažnija stvar koja vam treba na snegu. Mada, zimi gde god da krenete kapa je najvažnija. Ako je pametno izaberete (tako da vam pokriva deo čela, uši i deo vrata) sigurno je da će vam biti toplo gde god da se nađete! Ponesite i naočare za Sunce i šal.
  2. ČIZME – možda deluje ok da krenete u modernim čizmama na zimovanje ili u gumenim, ipak one nisu napravljene za sneg! Možda će vam sačuvati noge od vode, ali sigurno je da ćete u jednom momentu osetiti da su veoma hladne! Zato ako idete na zimovanje i ako ćete dane provoditi na snegu u šetnji, skijanju i slično spremite čizme za sneg i planinu!
  3. JAKNA – pravilo isto kao i za čizme. Ne možete da skijate i da se sankate u kaputu! Spremite zimsku nepromočivu jaknu koja će vas zaštiti od vode i prehlade!
  4. RUKAVICE – Izaberite one vodootporne, lagane, koje se brzo suše
  5. ČARAPE I DONJI VEŠ – Ponesite duplo od svega i gledajte da imate čarape koje zadržavaju toplotu, a koje vam ne zaustavljaju cirkulaciju.
  6. MAJICE I TRENERKA / HELANKE / DUGAČKE GAĆE – TAJNA uz pomoć koje vam nikad neće biti hladno na snegu je slojevito oblačenje. Ispod odeće morate imati sve ovo kako bi se toplota zadržavala! Slojevito, samo slojevito i nema zime
  7. OSTALA GARDEROBA – Džemperi, duksevi, pantalone… Ponesite ono što vam je udobno i u čemu se osećate komforno. Ukoliko idete u hotel sa spa centrom ili planirate da postite isti, ponesi i kupaći kostim.
  8. Neseser sa higijenom i apoteka + krema za sunčanje!
  9. Oprema za skijanje – ako je imate najbolje je da je spakujete u torbe koje su za to namenjene. Ako nemate opremu, ne brinite, u svakom ski centru postoje mesta gde možete da iznajmite sve što vam treba za vratolomije na snegu, a kako ih uglavnom ima mnogo na jednom mestu, cene su uglavnom pristupačne!
  10. OSIGURANJE – bez obzira da li planirate vratolomije na snegu ili ne, da li putujete autobusom ili ne – putno osiguranje je obavezno – pogotovo ako idete u stranu zemlju – ZAPAMTITE ako ne možete da priuštite osiguranje, NE MOŽETE DA PRIUŠTITE NI PUTOVANJE!

ŽURITE??? PROVERITE DA LI STE SPAKOVALI NAJBITNIJE STVARI!!!

Što se tiče elegantne garderobe – ukoliko ne idete na neki seminar, koktel ili doček Nove Godine, elegancija na planini vam uopšte nije potrebna jer su tamo svi obučeni ležerno i sportski. Što se šminke tiče od šala, kape i naočara videće vam se samo delić obraza tako da vam ona, na dnevnom nivou, stvarno nije potrebna – balzam za usta i dobra krema su sasvim dovoljni da vam zaštite kožu. Ne opterećujte se time i slobodno uživate u čarima snega!

SREĆAN PUT 🙂

HEJ! PROČITAJ I OVO...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *