Kao što ste već primetili svakodnevno negde vidite reklamu da biste tamo ili ovamo mogli da putujete za 20-30-40 eura. Jedna od kompanija koja nudi niskobudžetne letove je WizzAir

WizzAir leti iz Beograda do Stokholma, Malma, Geteborga, Ajndhovena, Basela, Pariza, Londona, Larnake i Dortmunda. Iz Niša, WizzAir kompanija leti do Malma i Basela. Osim letova imaju u ponudi tranfer od i do aerodroma, hotele/hostele i iznajmljivanje vozila. Barem jednom mesečno, ako se prijavite na mail listu dobićete obaveštenja o popustima i specijalnim ponudama.

KLIKNITE OVDE DA SE PRIJAVITE ZA SPECIJALNE PONUDE WIZZAIRA

U ovom postu možete pronaći uputstva, korak po korak, koja će vam pomoći da lako rezervišete vašu kartu bez pomoći treće strane. Naravno ukoliko vam nešto nije najjasnije uvek možete da pozovete njihov korisnički centar pozivom na broj 0900 232 321 iz Srbije.


Prvi korak je naravno odabir destinacije.

1 wizz air kako rezervisati kartu online

 

U padajućem meniju odaberite odakle želite da poletite, osim Beograda i Niša, dobre ponude možete naći i iz Budimpešte, ali i iz ostalih gradova zemalja koje se graniče sa našom zemljom. Kada ste izabrali destinaciju koju želite da posetite, potrebno je odrediti datum. Odlučite se kada želite da putujete.

Savet – najbolje je da karte rezervišete 3 ili 4 meseca ranije – tada ćete dobiti najbolju cenu.

Na kraju obeležite za koliko osoba kupujete kartu.

2 wizz air kako rezervisati kartu online1 wizz air kako rezervisati kartu onlinee

Kada odaberete osnovne informacije o destinaciji i broju putnika, vreme je da se odlučite za tačne datume. Listajte napred i nazad dane kako biste odabrali ponudu koja vam najviše odgovara. Možete izabrati Osnovnu ponudu – basic koja podrazumeva ručni prtljag i prevoz. Plus tarifa vam omogućava niz servisa koje možete da koristite pre i u toku leta, kao što je na primer promena datuma leta, izbor sedišta, prtljag od 30 i više kilograma…

Sa strane, u plavom prozoru možete da vidite cenu i informacije o uslugama koje želite da kupite. Ako nešto pogrešno obeležite, jednostavno pronađite ono što vam više odgovara, još uvek možete da menjate.

3 wizz air kako rezervisati kartu online

U sledećem koraku, kada kliknete na NASTAVI, popunite vaše podatke, kao i podatke o vašim saputnicima i odlučite da li vam je potreban dodatni prtljag, kao i da li neko od vas ima probleme u kretanju. Ukoliko idete u turističku posetu od par dana sigurno je da vam ne treba dodatan prtljag.

4 wizz air kako rezervisati kartu online

5 wizz air kako rezervisati kartu onlineSledeći korak vam omogućava da vidite kako izgleda avion i daje vam mogućnost da odaberete sedište za vas i vaše saputnike. Ukoliko ste odabrali Plus tarifu ova usluga je besplatna, u slučaju da niste izbor sedišta se naplaćuje. Ako vam nije bitno gde sedite pređite na sledeći korak.

6 wizz air kako rezervisati kartu online

Kada odaberete gde ćete sedeti možete dokupiti i neku od usluga koje Wizz Air nudi, kao što su transfer od i do aerodroma, garancija u slučaju kašnjenja (osim ako ne žurite na poslovni sastanak koji će vam promeniti život, ova usluga vam verovatno nije potrebna), da li vam je bitno da prvi uđete u avion ili da imate mogućnost promene datuma leta? U zavisnosti od vaših potreba obeležite usluge koje vam odgovaraju. Sa desne strane, u plavom kvadratu možete videti pregled usluga koje ste kupili i ukupnu cenu. Ako vam to odgovara kliknite da nastavite kupovinu.

7 wizz air kako rezervisati kartu onlinePošto ste odabrali sve što vam je potrebno i videli ukupnu cenu, u sledećem koraku popunite informacije koje se tiču plaćanja računa.

8 wizz air kako rezervisati kartu onlineNa kraju vreme je da se odlučite kako želite da platite. Možete platiti karticom, tako što ćete popuniti polja informacijama vezanim za karticu. Ili možete platiti u banci, tako što ćete izabrati opciju bankovna doznaka.

9 wizz air kako rezervisati kartu onlineOdaberite zemlju, u našem slučaju Srbija u kojoj želite da platite račun. Kada kliknite na POŠALJI UPLATNICU, na e-mail adresu koju ste naveli u prethodnom koraku stitiće vam uputstvo za plaćanje. Ne plaćate klasičnom uplatnicom, već doznaku koju dobijete odnesete u banku. U Komercijalnoj traže da imate devizni račun, dok u Banci Intesa ovu proceduru mogu da obave svi koji imaju račun u ovoj banci. Samo naravno potrebno je da imate novac na računu 🙂

11 wizz air kako rezervisati kartu online

U zavisnosti od vašeg izbora dobićete pregled vaše rezervacije, u ovom koraku više nije moguće da bilo šta izmenite ili dopunite, dok ne platite račun i dok se vaša rezervacija ne potvrdi. Od vaše uplate pa sve dok se ne potvrdi rezervacija (dok oni ne potvrde da je novac na njihovom računu) prođe oko 48 sati. Ipak sačekajte najmanje 3 dana pre nego što kontaktirate korisnički centar.

Nadamo se da vsm je ovaj post u kome smo opisali korak po korak rezervacija avio karata bio od koristi i da smo vam pomogli, kao i da ćete od sada lako moći da rezervišete let do željene destinacije.

Ugrabite dobru ponudu i uživajte u putovanju 🙂 Ako imate neka pitanja, budite slobodni da nam ih postavite u komentarima, rado ćemo vam pomoći i odgovoriti na njih!

 

 

HEJ! PROČITAJ I OVO...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *