summer in january

Leto u januaru – NAJLEPŠE PLAŽE SVETA

Gde je leto u januaru?

Rešili smo da vas malo zagrejemo. Leto na Balkanu nije ni blizu, ali zato tamo negde na drugom kraju planete neko uživa u toplom moru i koktelu na obali 🙂

Ukoliko imate mogućnosti, volje i želje, a niste neki ljubitelj skijanja preporučujemo vam da posetite neke od ovih plaža.

 

INDIJSKI OKEAN

INDIJA – GOA PLAŽE

Goa se nalazi u jugozapadnoj Indiji u regionu poznatom kao Konkan i graniči se sa državom Maharaštrom na severu, sa Karnatakom ka istoku i jugu, dok Arapsko more formira njegovu zapadnu obalu. U Goi vlada tropska monsunska klima. Zvanični jezik je hindi.

goa

MALDIVI

Maldivi ili Maldivska ostrva, zvanično Maldivska Republika je ostrvska država Indijskog okeana u južnoj Aziji. Maldivski arhipelag se nalazi u severnom delu Indijskog okeana, jugozapadno od južnog dela Indije. Arhipelag se sastoji od 1200 koralnih ostrva, grupisanih u atole. Na peskovitom terenu uspeva mali broj biljnih vrsta, ali je on povoljan za kokosove palme, hlebno drveće, banane i papaju. Zvanični jezik je divehi, kombinacija arapskih, indijskih i engleskih reči.

maldivi

MYANMAR – BURMA 

Mjanmar, Mijanmar, Mianmar drugim imenima Burma, Mjanma, Mianma, službeno Republika Unija Mjanmar je država u jugoistočnoj Aziji na obalama Bengalskog zaliva i Andamanskog mora.  Zvanični jezik – burmanski.

Ngapali

SEJŠELI

Sejšeli su ostrvska država u zapadnom Indijskom okeanu, udaljena oko 1.600 km od obale Afrike, severoistočno od Madagaskara. Okružuju ih: Mauricijus i Reunion na jugu, Komori na jugozapadu i Maldivi na severoistoku. Jezik – engleski i francuski.

SEJŠELI

Leto u januaru je na TAJLANDU

Tajland, službeno Kraljevina Tajland je država u jugoistočnoj Aziji. Pre 1939. ova država se zvala Sijam. Na jugu izlazi na Tajlandski zaliv, deo Južnog kineskog mora. Koristi se Tai jezik.

Koh Samui – ostrvo kokosa

THAILAND

KARIBI

Karibi su grupa ostrva koja se nalaze u Karipskom moru, uključujući Bahame u Atlantiku. Ova ostrva se prostiru od Floride na severu do Venecuele u Južnoj Americi na jugu. Karibi se sastoje od preko 7000 ostrva. Podeljeni su u 25 teritorija koje predstavljaju nezavisne države, kolonije i protektorate.

52159503-H1-Two_Bedroom_Beach_House_Pool_Deck_2

AUSTRALIJA

Australija, ili zvanično Komonvelt Australija je država na južnoj hemisferi koja obuhvata kopno istoimenog najmanjeg kontinenta na svetu, ostrvo Tasmaniju, kao i brojna druga ostrva u Južnom, Indijskom i Tihom okeanu. Službeni jezik – engleski

Fraser island

fraser island

PACIFIK – MEKSIKO

Meksiko, ili službeno Sjedinjene Meksičke Države. Prema Svetskoj turističkoj organizaciji, Meksiko je glavna turistička destinacija u Latinskoj Americi i deseta najposećenija na svetu. Jezik – španski i 62 indijanska jezika.

Carbo San Lucas

carbo san lucas

Kankun

kankun

FILIPINI

Filipini –  zvanično Republika Filipini je ostrvska država u jugoistočnoj Aziji. Obuhvata arhipelag sa 7.107 ostrva koji čine tri celine: Luzon, Visaja i Mindanao. Glavni grad je Manila, dok je najveći grad Kezon Siti; oba grada zajedno čine metropolitansko područje Manile. Službeni jezici su filipinski i engleski.

Bela plaža – Boracay ostrvo

filipini

Leto u januaru je u VIJETNAMU

Vijetnam (Việt Nam), ili zvanično Socijalistička Republika Vijetnam je najistočnija zemlja Indokineskog poluostrva u Jugoistočnoj Aziji. Jezik – vijetnamski

MUI NE

mui ne

10
Ostavi svoj komentar

avatar
10 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
ivana icaRuletinadanikaDabicSara Recent comment authors
  Subscribe  
Najnoviji Najstariji Najpopularniji
Obaveštavaj me o
Zasto u Srbiji nema
Gost
Zasto u Srbiji nema

Ko bi reko da u Indiji ima ovako lepe plaze

Mara Marlena
Gost
Mara Marlena

Fenomenalno, bas mi se sad ide na moreeeeeee

letnje dete
Gost
letnje dete

Uf bilo bi super ugrejati koske sad

Zima Tima
Gost
Zima Tima

Ne smem ni da gledam kroz prozor! Ja bih u Kankuuuuuuun

Tamaara Z
Gost
Tamaara Z

Ovo je divno sve bih ih posetila da mogu

Sara
Gost
Sara

Tajland, moja najveca zelja

Dabic
Gost
Dabic

Bacite me na Filipine ODMAH!!

danika
Gost
danika

razapnite me, al ja vise volim skijanje, mrzim pretoplo vreme hahah

Ruletina
Gost
Ruletina

More je svuda plavo i slano a fali nam jer je zima

ivana ica
Gost
ivana ica

Odlican tekst za one koji zele leto u januaru! Pa cak i leto u februaru i martu!