Mađarska

MAĐARSKA

Budimpeštu ne možete da obiđete za dan 🙂 Ipak daćemo vam smernice i pokazati vam šta je to najzanimljivije!

Šta treba da znate pre nego što krenete u Budimpeštu i Mađarsku uopšte?

Iz Srbije vam ne treba zeleni karton, samo vozačka i saobraćajna. Ako idete tuđim autom potrebna vam je potvrda iz suda da vam je automobil dat na korišćenje!

Kada uđete u Mađarsku, kupite vinjetu, da ne biste imali neprijatnosti sa policijom. Trudite se da poštujete zakone i ne jurcajte, jer će se policija stvoriti i naplatiti vam kaznu, tako da kasnije nećete moći tako lako da izađete iz zemlje!

Na granici su pretresali sve automobile, pripremite se da čekate minimum pola sata. (pretpostavljamo da je to zbog migranata)

Ako putujete avionom, takođe vam preporučujemo da se pripremite na detaljno pretresanje i da ranije dođete na aerodrom.

Od Beograda do Budimpešte vam treba oko 3-4 sata vožnje. Lako se stiže autoputem e75 – m5-a1! Parking se ne naplaćuje nedeljom. Nedeljom skoro ništa ne radi! Ako ste planirali jednodnevni izlet u Mađarsku gledajte da to bude dan koji nije nedelja! Osim u slučaju da ste krenuli samo u neki spa centar.

Parkiranje u Budimpešti – ludnica kao i u Beogradu. Pripremite živce za kruženje. Ili se parkirajte u podzemnoj garaži nekog hotela.

Novac: Mađarska forinta – 1euro približno 309 forinti. Neke menjačnice naplaćuju takse!

Smeštaj: Sa koje god strane Dunava da se smestite biće vam fenomenalno 🙂 Sve je odlično povezano metroom, tako da ćete brzo stići gde god da krenete. Mi se kao i uvek ne odričemo centra jer volimo sve da obiđemo pešaka 🙂

Pogledajte naš smeštaj:

Napomena za smeštaj – ma koliko vam cene smeštaja izgledale fenomenalne i niske – čuvajte se skrivenih troškova. Na primer – parking mesto – 10 eura, čišćenje sobe ( da vi ga plaćate uglavnom nije uračunato u cenu smeštaja ) od 10 do 30 eura. Boravišna taksa se takođe plaća. Mnogi apartmani, pa čak i u nekim hotelima, dele kupatilo – tako da pre nego što rezervišete smeštaj, dobro se raspitajte šta ulazi u cenu a šta ne i šta apartman podrazumeva!

smeštaj

Kad ste se parkirali i smestili red je da uživate! U ovom postu se fokusiramo na čist hedonizam – hrana, piće i spa 🙂

HRANA:

Restorana i kafića stvarno ima mnogo, tako da gladni sigurno nećete ostati! Probali smo gulaš, langoš, pileći paprikaš, doboš tortu, rizi-bizi, dimnjak kolač i naravno hleb! Testo im je fenomenalno. Ipak čuvajte se crvene ljute paprike, ako niste ljubitelj 🙂 Iskoristili smo priliku da uživamo u divnom sladoledu u obliku ruže.

budimpesta
langos
Pizza
Pizza
Langos
Langos

Mađarska

Gelarto rosa
Gelarto rosa
Slatkiši :)
Slatkiši 🙂
Dimnjak kolač
Dimnjak kolač

PIĆE

Ne propustite uživanje u espresso kafi sa nekim od fenomenalnih pogleda na Dunav i drugu stranu grada! U večernjim satima obavezno popijte vino ili pivo napolju!

vino mađarska
🙂
kafa mađarska
🙂

WELLNESS I SPA MAĐARSKA

Mađarska ima mnogo banja u kojima možete da uživate kupajući se u bazenima pretople vode! Dan u wellness i spa centrima može da vas košta od 2000 do 6000 forinti. Ovo uživanje ne smete da propustite, bez obzira da li u Mađarsku idete zimi ili leti! Mi smo ih posetili nekoliko i definitivno smo tu najviše uživali ( ako izostavimo hranu 🙂

Ovde pogledajte sve banje i saznajte šta koja leči ili koja ima najzabavniji program za vas 🙂

Szechenyi
Szechenyi
Szechenyi
Szechenyi
Hagymatikum
Hagymatikum

Pogledajte prvi video vlog iz Mađarske prestonice

 

 

 

HEJ! PROČITAJ I OVO...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *