Na žalost, poslednjih par meseci nam je pokazalo da nisu sve zemlje sveta bezbedne ni za svakodnevni život ni za turiste. Iako postoji lista – Najbezbednije zemlje sveta za putovanje u 2016 – Vlada SAD je izdala saopštenje da nijedna zemlja nije bezbedna za putovanje i s građanima se savetuje da budu veoma oprezni ukoliko odluče da napuste državne granice. Upozorenje će biti na snazi do 24. februara 2016. godine.

Sigurno je da neće svi čekati 24. februar kako bi krenuli na put. Ipak pametno je birati destinacije na kojima ćete se osećati sigurno, zar ne?

Zahvaljujući raznim istraživanjima u toku protekle godina, pogotovo posle novembarskih nemilih događaja u Francuskoj, došli smo do 10 najbezbednijih zemalja na svetu. Da bi se napravila ova lista analizirani su međuljudski odnosi, kao i da li postoji mogućnost nereda među domaćim stanovništvom, sigurnost u domovima, vojna i policijska snaga, da li postoji mogućnost konflikta sa okolnim zemljama, mogućnost da se desi teroristički napad i reakcija na prirodne nepogode u prošlosti.

Ovo su najbezbednije zemlje sveta za putovanje u 2016. godini:

 

 1. ISLANDBlue_Lagoon_Geothermal_Hot_Spring_Iceland_Silica_XL
 2. Danska Denmark-City
 3. ŠvedskaStitched Panorama
 4. AustralijaAustralia-Kangaroo
 5. KanadaWorld___Canada_Wonderful_view_in_Banff_National_Park__Alberta__Canada_065442_
 6. Novi ZelandLake-Matheson
 7. Havajihawaii
 8. Japanx1920_Cherry-Blossom-Lake-Sakura-Japan
 9. Irska

  Dunluce Castle
  Dunluce Castle
 10. Češkaprag

Za koju god destinaciju da se odlučite, želimo vam prijatan put i lep provod 🙂 Bon vojage

HEJ! PROČITAJ I OVO...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *