terme olimia welness centar orhitelia

Zanimaju vas najbolje slovenačke terme? Na pravom ste mestu ako tražite mesto za uživanje sa dragom osobom. Predstavljamo vam top 5 najboljih termi u Sloveniji.

Mađarske i srpske banje se razlikuju od slovenačkih. Ono što je potrebno da znate kada su terme, tj. wellness i spa u pitanju to je da su to mesta na kojima bi trebalo totalno da se opustite i da ne razmišljate ni o čemu.

Bazeni su napunjeni termalnom vodom što znači da su lekoviti. Idite na zajedničku masažu. Doživite iskustvo saune. Pravilo u slovenačkim saunama je da na sebi morate imati samo peškir. Sa sobom uvek ponesite još jedan peškir na koji ćete sesti ili leći. Nakon saune, uronite u ledene bazene. Ne, nećete se razboleti nego ćete ojačati organizam.

U ovim kompleksima će vas uglavnom sačekati čaj, muzika za opuštanje i stvarno nema potrebe da sa sobom mobilne telefone i kompjutere, nego se posvetite dragoj osobi. Regenerišite svoje telo i um na ovim božanstveni mestima

1. Terme Olimia http://www.terme-olimia.com/rs

terme olimia hotel sotelia wellness centar orhidelia romantika medeni mesec

Ovo su definitivno najbolje slovenačke terme. Luksuz, romantika, uživanje… O njima smo već pisali i opisali naše iskustvo i to možete videti ovde – Terme Olimia – medeni mesec i raj za parove.

2. Terme Zreče http://www.terme-zrece.eu/hr/

Opuštajuće masaže za parove, plivanje u termalnim bazenima, jedinstveno iskustvo saune i fitnes centar. U termama Zreče možete uživati u wellness i romantičnim vikendima. Jedinstveno kod ovih termi je to što ovde možete iskombinovati spa i skijanje, ako želite aktivan odmor. Ako ste ljubitelj planine i snega ovo je pravi izbor za vas.

.

3. Terme Čatež http://www.terme-catez.si/sr/

Terme Čatež su jedne od najopularinijih termi kod Srba. Možda je to zato što su najbliže, a možda zbog akva parka. Gosti hotela imaju pristup luksuznom i izolovanom spa centru, dok ostali mogu da plate ulaz na bazene i osete čari zimske ili letnje termalne rivijere. Ove terme su prikladne za one koji žele da povedu decu sa sobom.

4. Terme Laško https://www.thermana.si/

Dok smo boravili u ovim termama uživali smo u saunama, termalnim bazenima i noćnom kupanju u spoljnom bazenu. Ono što je zanimljivo to je da u ovim termama možete uplatiti Bath, wellness and dinner iskustvo za dvoje. Ako nemate mnogo vremena ovo je idealno za potpuni užitak za parove koji žele da proslave godišnjicu.

5. Rimske Terme http://www.rimske-terme.si/

Bazeni, saune, wellness centar Amalija i mnogobrojne masaže, fitnes centar, frizer i kozmetički salon. Ako na to dodamo preukusnu hranu, dobro vino i predivno uređene sobe Rimske terme su fenomenalan izbor za parove. Neki apartmani imaju i sopstvene đakuzi kade što je odličan izbor za parove koji žele da medeni mesec provedu u romantičnoj sobi 🙂

HEJ! PROČITAJ I OVO...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *