More je uvek dobra ideja! 🙂

IMG_5990

Hteli smo da se rashladimo pa smo se uputili ka crnogorskom primorju. Kada su putovanja po okolnim zemljama u pitanju, uvek idemo našim automobilom. Međutim, pošto nismo planirali dugo da se zadržavamo logično je bilo da idemo busom ili avionom.

crna gora montenegro utisci herceg novi

Kako smo oboje letovali u Crnoj Gori kao deca, rešili smo da ipak idemo autobusom i probudimo ta neka sećanja. Svi koji su pre desetak i više godina putovali ovim prevoznim sredstvom sigurno nemaju baš prijatna sećanja o putu… Zabavna možda, ali prijatna teško 🙂 Nedisciplinovani vozači koji staju gde stignu da jedu i dobro poznati miris autobusa u kojima se crkava od vreline jer se ni jedan prozor ne otvara. Doduše dobijate malo vazduha iz onog otvora na krovu busa, pod uslovom da nije pokvareno!

more jadransko more crna gora herceg novi plaza 2016

herceg novi letovanje 2016

Jedan poziv i karte su kupljene. Povratna od Beograda 3500 dinara. Sedišta u prvom redu, uživancija plus neočekivani luksuz!

dva vozaca malo jaca sede iza upravljaca

Pošto sam završio saobraćajnu školu, vožnja motornih vozila je nešto što me zanima. Ja sam bio oduševljen autobusom. Kako je ONA gore već napisala, dobri poznati miris autobusa se očekuje. Kao mali, teško sam podnosio putovanja. Međutim… Autobus kojim smo putovali u Crnu Goru me je oduševio. Nisam znao da tako moderan autobus postoji, a kamoli da je dostupan nama u Srbiji.

trans jug autobus Komfor je ono prvo što me je kupilo. Udobnost, prijatan A/C, sedišta sa raznim mogućnostima, zatamnjena bočna stakla… o kokpitu da ne govorim. Autobus opremljen senzorima za kretanje unazad, kamerama, senzorima za opasnost odnosno prepreku na putu, automatski menjač… Bilo mi je baš interesantno sve to. Put nisam ni osetio.

neocekivani luksuz trans jug

trans jug prevoz do crne gore

Bliži nam se Exit, pa ako idete na Seadance festival, vreme je da rezervišete svoju kartu (mi smo putovali preko agencije Trans Jug jer imaju mogućnost rezervacije karata online! ). Sigurni smo da ćete se lepo odmoriti tokom putovanja i da ćete biti spremni za žurku čim stignete.

zalazak sunca :)
Zalazak sunca 🙂

Onaj osećaj kad vidiš more u daljini posle nekoliko sati putovanja je neprocenjiv!

crna gora letovanje prevoz autobusom

Pogledajte video u kojem smo objasnili zašto je bolje ići autobusom nego automobilom ili avionom! Sve prednosti putovanja autobusom!

HEJ! PROČITAJ I OVO...

2 Comments

  1. Zdravo drugari, vas post mi je probudio zelju za putovanjem u Crnu Goru busom. Bus izgleda odlicno, predpostavljam da je put bio udoban. Recite mi molim vas koliko je trajao put od Beograda do Crne Gore? U kom ste mestu bili?
    Hvala na odgovoru 🙂 Veliki pozdrav Marina

    1. Put traje od 10 do 14h zavisi od zadržavanja na granici. Mi smo obišli celo primorje, uskoro ćemo pisati o tome, biće i video 🙂

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *