nega pre putovanja novo naučili zanimljivosti Šta smo naučili novo Kada si poslednji put uradio nešto po prvi put Naučite nešto novo

Čovek mora ostati učenik i onda kad postane učitelj.

Svaki dan nosi sa sobom jednu lekciju. Ako dobro obratite pažnju na sve što vam se dešava u toku dana primetićete da svakodnevno vidite, primećujete i učite nove stvari.

Znanje je moć.

NEŠTO NOVO SVAKI DAN

 1. Kada stavite kašike u zamrzivač i/ili ohladite kesice čaja od kamilice, pa to posle stavite na oči i držite tako nekoliko minuta stvarno će vam nestati podočnjaci i crvenilo očiju! Super trikovi:
 2. Postoje provereni načini da se opustite, budete pozitivni i kreativni i to postignete za 5 minuta ili manje čak i kad pada kiša i kad je napolju strašno ružno vreme ili kad ste pod ogromnim stresom. Pogledajte ovde kako!
 3. Sledeće otkriće nedelje mi je rečenica – TRENIRAJ PAMETNO A NE NAPORNO. Znate već kako se ja godinama mučim da pronađem idealnu fizičku aktivnost za sebe. E pa izgleda da sam je našla. Svaki dan pola sata – sat kombinovanih vežbica posle kojih nećete osećati kao da vam je ispala duša kroz nos, a upala mišića je tu – što znači da se niste samo glupirali! Ideje za vežbanje pronađite na smartfit.rs!
 4. Posle svih prazničnih đakonija i čarolija vreme je da mislimo malo na svoje telo i kada je hrana u pitanju. Ne preskačite večeru nego napravite šejk – Izblendujte 1dl jogurta, 0,5dl mlake vode, nekoliko jagoda ili bilo koje crveno voće i šaku lešnika ili oraha ili badema, šta god volite. Nećete biti gladni ni kada ustanete sutradan, a organizam će vam se očistiti od toksina!
 5. Ono ostrvo u obliku srca koje viđamo na raznim slikama stvarno postoji – lokacija – FidžiNešto novo svaki dan Something new every day
 6. Super za zimovanje i šetnje po mokrim predelima – Premažite patike/cipele debelim slojem voska za obuću. Zagrejte vosak fenom da se ujednači i sačekajte da se osuši, posle toga nema šanse da će vam voda stići do noge! Da vam uvek bude toplo ispod uloška za obuću dodajte foliju za zaštitu od sunca – nema šanse da vam bude hladno na noge.
 7. Nije PRAVOSLAVNA ili SRPSKA NOVA GODINA nego JULIJANSKA NOVA GODINA, dakle slavi se prvi dan julijanske nove godine. Julijanski kalendar je uveo Julije Cezar 45. p. n. e. godine i koristio se u celoj Evropi do XVI veka, kada su države počele da prelaze na Gregorijanski kalendar. Na prvom vaseljenskom saboru u Nikeji 325. godine hrišćanska crkva je prihvatila julijanski kalendar za svoj zvaničan kalendar. Tvorac kalendara je grčki astronom Sosigen na inicijativu Julija Cezara, po kojem kalendar i nosi ime.

Ana-Marija

***

 1. U Japanu je neprikladno ostavljati štapiće za jelo zabodene u činiju sa pirinčem jer to podseća na zabadanje mirišljavih štapića u pesak za vreme pogreba.
 2. Nije svaka promena dobra a nije ni svaka navika loša.
 3. Nož može lako da se naoštri uz pomoć šolje! Okrenete šolju naopako i po rapavoj ivici dna šolje prevučete nož nekoliko puta!
 4. Krompir se najlakše i najbolje oljušti ako se skuva zajedno sa ljuskom!
 5. DUNKLIJE – znači da je nešto tamnije.
 6. Postoji držač majice/košulje koji podseća na altere i ima ulogu da ne dozvoli majici / košulji da se ispaše iz pantalona. Jedan kraj se kači na košulju / majicu a drugi za čarape.stays_02
 7. Pleteni nakurnjak nije fazon, već proizvod koji se stvarno pravi od vune i koji se prodaje.

HEJ! PROČITAJ I OVO...

2 Comments

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *