Renaissance Hotel Duesseldorf

Nemačka po prvi put

Dizeldorf šta videti

Naše prvo putovanje u Nemačku obeležilo je divno vreme. Stvarno smo imali sreće. Pored najavljene kiše, nas je sačekao divan zalazak sunca u avionu i prijatno veče. Putovanje nemačkim putevima je pravo zadovoljstvo. Automobili jednostavno klize po putu. Sve je savršeno objašnjeno znakovima, pa smo veoma brzo bili na recepciji hotela Renaissance Dusseldorf Hotel.

Ljubazan recepcioner nam je u roku od par minuta objasnio sve što nam je potrebno da znamo o gradu. Na mapi koju nam je dao nalazile su se obeležene sve znamenitosti i zanimljivosti koje Dizeldorf nudi. Uz mapu dobili smo i detaljne informacije o prevozu, jer nismo uzeli rent a car.

Mi rent a car izbegavamo kada idemo na putovanja koja su fokusirana na jedan grad. Volimo da što više prođemo na svojim nogama i da što više vidimo, umesto da se vozamo autom. Tokom ovog putovanja metro smo iskoristili samo jednom i to samo zato što smo bili mrtvi umorni od šetnje, a i bilo je kasno uveče.

Što se tiče umora, nestao je kada su nas u apartmanu sačekale jagode i čokoladna štikla. Saša je naravno hteo da je slisti, ali uspela sam da ih sačuvam do daljnjeg 🙂

Definitivno su nas najviše obradovali termosi za kafu koji su nam i te kako poslužili u obilasku jer duži dan podrazumeva više aktivnosti!

Zašto smo izabrali Renaissance Duesseldorf Hotel?

Renaissance Duesseldorf Hotel ima odličnu lokaciju jer je metro stanica veoma blizu, tako da do centra stižete za desetak minuta. Mi smo naravno išli pešaka i trebalo nam je manje od pola sata šetnje do Rajne.

Hotel je modernog stila. Ono što se nama najviše dopalo to je panorama grada na zavesama, tako da ako ste ovde zbog posla barem malo ćete moći da upoznate grad, pa čak i ako ne izađete iz hotela!

Znate da je po nama doručak najvažniji obrok u toku dana. Nismo imali zamerku na hranu, ali moramo da izdvojimo kafu! Mnogi hoteli bi mogli da nauče da filter kafa nije ok izbor za hotele od 4 i više zvezdica. Espreso je super, ali još ako imaju i crnu kafu (koja, dakle nije filter) mi ne možemo a da ne pohvalimo! Stvarno mnogo znači kada uz doručak popijete savršenu kafu kao kod kuće!

Ovaj hotel nema spa i wellness program, što je izuzetno važno kada birate smeštaj za obilazak nekog grada! Zašto? Zato što nećete juriti da stignete u hotel pre zatvaranja spa centra i moći ćete da uživate u gradu od jutra do kasne večeri. A stvarno je šteta propustiti magčni zalazak sunca na Rajni zbog bilo čega!

WiFi je dostupan u celom hotelu. U hotelskom baru obavezno je opuštanje ili poslovni sastanak uz kapućino! Mi smo naravno iskoristili priliku da uživamo i u bašti iza hotela jer je se sunce nije štedelo 🙂

Renaissance Duesseldorf Hotel je odličan za sve koji žele da obiđu Dizeldorf, ali i za sve poslovne ljude. Dok smo mi bili u hotelu u toku je bilo nekoliko seminara, pa ako tražite lokaciju za nešto slično ovaj hotel je super izbor!

Mi smo se lepo odmorili u ogromnom krevetu, a još jedan plus je mir i dobra izolacija, tako da ćete odmarati ili raditi u totalnoj tišini, što je nama veoma bitno kada biramo smeštaj!

Renaissance Duesseldorf Hotel je ispunio sva naša očekivanja – više informacija o hotelu pronađite na njihovoj Facebook stranici – https://www.facebook.com/RenaissanceDusseldorf/

https://www.instagram.com/p/BUbcjWKlgT6/?taken-by=renduesseldorf

Zašto baš Dizeldorf?

  • Zato što postoji direktan let iz Niša.
  • Zato što je to divan grad koji spaja modu i umetnost.
  • Zato što je zalazak sunca (posle 22h u letnjim mesecima) na Rajni prelepo iskustvo.
  • Zato što možete probati tradicionalne kobasice sa pivom.
  • Zato što postoji toranj sa čijeg se vrha vidi ceo grad!
  • Zato što ćete, ako vreme bude lepo, imati osećaj kao da šetate pored mora, a ne šetalištem Rajne!
  • Zato što je Mediahafen poznat po klubovima ali i onim čudnim zgradama bez ivica!

Još razloga zašto posetiti Dizeldorf pronaćićete u sledećem tekstu 🙂

 

 

 

HEJ! PROČITAJ I OVO...

1 Comment

  1. Ceka nas Dizeldorf za par dana 🙂 Doduse prolazno samo al neko pivo i kobasica prosto moraju. 🙂

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *