Šta posetiti u Srbiji u 2017.

Mesta koja morate posetiti u Srbiji u 2017. godini

https://www.instagram.com/p/BJuWn8Ejs7_/

Da li ste znali da se Srbija prvi put spominje kod Grka u 10. veku? Verovatno niste, ali ono što sigurno znate to je da je Srbija prepuna lepih mesta. Svako mesto ima svoju legendu i dugu istoriju. I to je ono čime se svi koji su sa ovih prostora ponose.Međutim, statistika kaže da malo Srba obilazi i putuje kroz Srbiju. Da li uopšte poznajete ovu zemlju i da li ste stvarno svesni šta sve ona ima da vam pokaže?

Još jedan statistički podatak kaže da se ljudi pre odlučuju da odu u Grčku na more nego bilo gde na odmor u Srbiji.

Prva stvar za koju se svi zakače je – Srbija nema more. Nema, ali ima divne reke, jezera, planine, izvore, banje… Zato je vreme da se statistika promeni! Pokazaćemo vam samo mali delić onoga što možete da posetitie ove godine. Većina ovih mesta nisu skupa i nisu daleko od vas! Izaberite mesto koje ćete posetiti u Srbiji u 2017.

TRI ČETRI SAD!

 1. Kopaonik najpoznatija planina u Srbiji i najveći i najrazvijeniji ski centar. Kopaonik ski centar je 1981. godine dobio status nacionalnog parka. Skijaški centar Kopaonik prostire se na oko 62 km staza i ski puteva uređenih za alpsko i nordijsko skijanje.
 2. Zlatibor lekovita banja, rekreativni centar, skijalište i mnogobrojna kulturna dešavanja. Zlatibor ima brojna izletišta, i povezanje sa mnogim turističkim destinacijama kao što su Drvengrad, Šarganska osmica, Višegrad, Tara, Drinska regata, Tornik
 3. Drvengrad poznat i kao Mećavnik, je etno-selo ( u gradskom obličju i strukturi) u Srbiji kod Mokre Gore – Zlatiborski okrug. Drvengrad je smešten na razmeđi Zlatibora i Tare. Ulice u selu su dobile imena po poznatim ličnostima kulture i nauke. Ima status grad-hotel (kao Sveti Stefan u Crnoj Gori) sa četiri zvezdice.
 4. Aranđelovac akva park i spa centar hotel Izvor & Bukovička banja – Bukovička banja ima velelepni park koji se prostire na površini od 21,5 ha. Pored prekrasnih cvetnih aleja i brojnih vrsta retkog drveća, u parku se nalazi stalna postavka mermernih skulptura, najpoznatijih naših i svetskih autora. Hotel Izvor ima relaksirajući spa centar i bazene sa mineralnom vodom. Za ljubitelje adrenalina, leti je otvoren aqua park.
 5. Srebrno jezeropoznato kao srpsko more. Ovde možete uživati u prirodi i pecanju, ne samo na jezeru već i na Dunavu. I ovde postoji akva park, tako da je ovo idealna destinacija za leto. U blizini su Ramska tvrđava i stari rimski grad Viminacijum
 6. Novi Pazar doživite nešto drugačije u Srbiji. Osim fenomenalnih ćevapa, probajte fantastičnu tursku kafu koju spremaju na žaru. Ono što je nas zaprepastilo su veoma niske cene, pa smo tako 2 kafe i sok platili oko 150 dinara.
 7. Soko Banja Soko spa – soko grad, odeš star dođeš mlad. Banja, reka, akva park i mnogo mesta za izlet u netaknutoj prirodi. Vodopadi, pećine, etno restorani, ruže vetrova. Ovo je mesto gde će vam svaki dan biti ispunjen, ali isto tako možete iskoristiti svo vreme za relaksaciju i šetnju.
 8. Natural History Museum Svilajnacako želite da se upoznate sa istorijom sveta i naučite mnogo toga uputite se u ovaj muzej. Zabava i nauka na jednom mestu. Ovde možete provesti ceo dan i na kraju će vam biti žao što odlazite jer ste sigurno mogli da vidite još nešto. Dinosaurusi nikad ne dosade 🙂
 9. Vrelo Mlaveza nas, ovo je jedno od najlepših mesta u Srbiji. Pravo zen mesto na kojem nema mnogo turista, ali je toliko lepo da vam dođe da sedite i gledate u tu tirkiznu vodu satima. U obližnjem restoranu možete probati sveže spremljenu pastrmku. U blizini se nalazi banja Ždrelo, kao i brojni manastiri.
 10. Golubački graduskoro će ova tvrđava biti skroz obnovljena. Ako idete prema Đerdapu, ne propustite da posetite ovu kraljicu Dunava.

KOJE JE VAŠE OMILJENO MESTO U SRBIJI ?

 

HEJ! PROČITAJ I OVO...

1 Comment

 1. Petar Nedeljković

  Dodjite u Sremske Karlovce da biste bili kaznjeni, maltretirani i opljackani.

  Danas (nedelja 22.07.2018.) sam bio u Sremskim Karlovcima.
  Posle setnje sam zatekao kaznu 600,oo din za neplaceno parkiranje (nedelja). Kaze kontrolorka, turisticko mesto. Ja sam iz Beograda, i to je neko turisticko mesto, ali je nedeljom parking slobodan.
  Na terasi restorana Dunav tresti neka buka, sto sa razglasa, sto iz susednog restorana. Maltretiranje bukom (u Srbiji se to izgleda smatra muzikom) je u Srbiji izgleda neizbezno.
  Narucena Karadjordjeva snicla se svela na dva kroketa po basnoslovnoj ceni od 930,oo din.

  Ko hoce da ga Lale prevaranti sisaju, neka ide, JA NIKAD VISE MEDJU OVE PREVARANTE, PRIMITIVCE I SECIKESE.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *