Zima je! Vreme je za zimske čarolije na snegu! Svi znamo za Kopaonik i Zlatibor. To su najpopularnija i najskuplja srpska skijališta.

 1. KOŠUTNJAK, BEOGRAD – ski staza u sred Beograda. Ako ste iz Beograda ili okoline ne morate mnogo da putujete da biste uživali u čarima snega!Košutnjak
 2. BESNA KOBILA – Na 34 km istočno od Vranja nalazi se Besna kobila, planina sa idealnim uslovima za zimske sportove.
  Najviši vrh nalazi se na 1922 m nadmorske visine, odakle može da se vidi Kopaonik, Šara, kao i planina Rila u Bugarskoj. Pogledajte ovde cene smeštaja u PLANINSKOM DOMU NA BESNOJ KOBILI

  BESNA KOBILA
  BESNA KOBILA

  3. Bojanine vode – Suva Planina – Suva Planina, duga 45 Km, široka 15 Km. Počinje od Niša, a završava se južno od Babušnice. Boјanine vode se nalaze na Suvoj planini, severozapadno od vrha Sokolov kamen na nadmorskoј visini 920 metara. Smeštaj možete potražiti u Niškoj banji ili selu Gornja Studena.

  Noćno skijanje - Bojanine vode
  Noćno skijanje – Bojanine vode

  4. GOLIJA – IVANJICA – GOLIJSKA REKA – ODVRAĆENICA – Golija je planina u jugozapadnoj Srbiji, čiji je najviši vrh Jankov kamen (1833 m). Nalazi se 40 km jugozapadno od Ivanjice i 32 km severno od Novog Pazara. Padine Golije su izuzetno pogodne za skijanje, jer zime obiluju snegom. Prava sportska mesta su: Odvraćenica, Česta vrela, Šeremetovica, Ljute livade, Biser voda, Radočelo, Brusnik, Rudno i dr. Smeštaj – GOLIJSKI DAR, Golija

  5. SJENICA – Najhladnije mesto u Sbiji, sa najviše snega 🙂 Sjenica, jedno od najviših mesta u Srbiji. Nalazi se u kotlini Grabovičke reke na visini 1030 m/nv. itavo područje Sjeničko-pešterske visoravni je planinskog karaktera, posebno je pogodna za zimske sportove. Visoravan sa prosečnom nadmorskom visinom od 1200 m, okružuju planine: Jadovnik (1734 mnv), Zlatar (1627 mnv), Giljeva (1617 mnv), Javor (1520 mnv) i Goaija (1833 mnv).

  6. GOČ – KRALJEVO – VRNJAČKA BANJA – U sklopu severnokopaoničkih planina, na oko 200 km južno od Beograda, nalazi se planina Goč, sa najvišim vrhom na 1124 m. GOČ je pristupačan sa raznih strana, ali dva glavna puta vode prema njemu: od Kraljeva preko Kamenice do vrha Dobre vode i od Vrnjačke Banje do Stanišinaca.

  Goč
  Goč

  7. TARA – Tara se nalazi u zapadnom delu Srbije – Smeštaj pogledajte ovde – Najkvalitetniji skijaški tereni su u reonu Predovog krsta, sa visinskom razlikom od 500 m. Dužina staze je od 3 do 5 km.

  TARA
  TARA

  8. IVER- MOKRA GORA – nalazi se između Tare i Zlatibora. Ovde osim skijanja, možete posetiti i Drvengrad, kao i najlepši deo puta kojim je prolazio voz Ćira. Pogledajte ovde više o Mećavniku

  Drvengrad
  Drvengrad

  9. RAJKOVO – MAJDANPEK – U blizini Majdanpeka nalazi se cak 110 pećina. Rajkova pećina, na dva i po kilometra od grada, smatra se najlepšom i svakodnevno je otvorena za posetioce. U samom centru naselja nalazi se crkva Svetih apostola Petra i Pavla. Majdanpek ima uređene sportske terene, sportski centar sa halom i bazenom i ski centar „Rajkovo“.

  10. KRALJEVICA – ZAJEČAR – Južno od grada Zaječara prostire se park-šuma „Kraljevica“, brdo koje pruža izvanredne uslove za ljubitelje sporta i rekreacije. Sportsko-rekreacioni centar „Kraljevica“ osnovan je 1976. godine kao ustanova koja u svom sastavu objedinjuje kompleks sportskih terena i objekata različite namene, aktivne površine 55.000 kvm , koji su na raspolaganju sportskim organizacijama, kao i svim građanima za bavljenje rekreativnim sportovima po svom izboru. Zaječar je jedan od retkih gradova u Srbiji koji može da se pohvali gradskom žičarom, na koj kojoj je moguće i noćno skijanje.

  Kraljevica
  Kraljevica

  11. BOR – CRNI VRH – Najviši vrh nalazi se na 1043 m nadmorske visine. Planinski masiv Crni vrh veoma je bogat kvalitetnim šumama, posebno bukovim.

  CRNI VRH
  CRNI VRH

  12. DIVČIBARE – Divčibare se nalaze na planini MALJEN (1.100 m/nv) 37 km jugoistočno od Valjeva, 120 Km od Beograda. Smeštaj pronađite ovde

  Divčibare
  Divčibare

  12.STARA PLANINA – Jedan od najlepših krajolika Stare planine je prirodni rezervat Babin zub, koji se nalazi na nadmorskoj visini od 1.758 metara. Strme padine, oštri usponi, čudesni vodopadi, polja šumskog voća, bogate šume, pružaju mogućnost za razvoj različitih oblika turizma.

  13.ZLATIBOR

  Ovde možete da skijate u Srbiji
  Tornik

14.KOPAONIK naši utisci – Najpopularniji turistički centar zimi u Srbiji. – Informacije pogledajte ovde

 

HEJ! PROČITAJ I OVO...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *