Koliko puta vam se desilo da vam agencija ponudi ultra mega giga dobru i jeftinu ponudu od samo stotinak eura i da ste je vi sa oduševljenjem prihvatili srećni i zadovoljni što ste tako dobro prošli. I onda vi tako srećni krenete da se pakujete, maštate šta ćete sve obići, kuda ćete ići… A onda šok – cena jednog izleta ili obilaska košta vas više nego put i smeštaj! Kao što uvek pričamo, živimo u dobu informacija! A da biste dobili dobru i kvalitetnu informaciju morate da se potrudite – da ne kažem da je zaradite.

Ukoliko agencije i agenti ne žele da vam daju informacije, a trebalo bi da ih imaju na dlanu i da ih ponude svakom ko želi da koristi njihove usluge, postoji alternativa. Naravno, kad god planirate putovanje korisno je znati koliko ćete manje-više trošiti i koliko šta košta – okvirno. Postoji sajt na kom možete da saznate koliko košta život u gradu u koji idete – okvirne cene mleka, mesa, izlazaka, turističkih turi… Možete da saznate da li je mesto na koje idete opasno ili ne, koliko košta taksi ili gorivo i tako dalje u zavisnosti od vaših interesovanja možete pronaći svakakve informacije. Potrebno je samo da kliknete na http://www.numbeo.com/ izaberete državu i grad i koje informacije želite da dobijete. Sve ovo je besplatno. Budite kolegijalni i kada se vratite sa nekog putovanja, ne zaboravite na ovaj sajt već im pošaljite sveže informacije kako bi i drugi ljudi imali koristi kao i vi.

A sada lista gradova, za koje razni sajtovi, časopisi, istraživači tvrde da su u 2015 bili najjeftiniji na svetu i da se situacija neće puno promeniti ni u 2016.

 

Najjeftiniji gradovi na svetu:

Bukurešt, Rumunija

bukurešt

Mumbai, India

Mumbai je jeftiniji od Beograda za više od 22%
Mumbai je jeftiniji od Beograda za više od 22%

Sofia, Bugarska

najjeftiniji gradovi

Novi Delhi, Indija

new delh

Bangkok, Tajland

bangkok

Beijing, Kina

Beijing

Budimpešta, Mađarska

budapest

Nairobi, Kenija

nairobi

Vilinius, Litvanija

vilinius
Ovo mesto je povezano sa legendom o prstenu – The Lord of the Rings

Istanbul, Turska

istanbul

HEJ! PROČITAJ I OVO...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *