kako se spakovati za vikend putovanje / how to pack for weekend escape

KAKO DA… PAKOVANJE ZA VIKEND PUTOVANJE

U današnjem postu pokušaćemo da vas naučimo kako da se najbolje i najlakše spakujete za vikend putovanje u jesen ili zimu, bez preterivanja, suvišnih stvari i preteškog kofera!

Pakovanje nije nauka i ne možemo da vam kažemo ponesite 2 para pantalona, jedne minđuše i 3 para čarapa. Šta ćete poneti sa sobom zavisi od vaše destinacije, vremenske prognoze i ličnog stila.

Ipak pokušaćemo da vam olakšamo stvar što je više moguće tako što ćemo vam dati savete u vezi pakovanja. Dakle ovako se mi pakujemo kada idemo negde na vikend…

  1. Ako idete na destinaciju na kojoj je hladno i očekuje se sneg ili kiša ponesite sa sobom kapu, šal, rukavice i toplu jaknu ili kaput.
  2. Ponesite dovoljno čarapa i donjeg veša.
  3. Ne preterujte sa količinom dukseva, džempera i pantalona. Ponesite ono što vam je udobno i što će vam stvarno koristiti na putovanju! Velike stvari možete da spakujete u zip ili vakuum kese kako bi zauzele manje mesta u koferu.
  4. Spakujte neseser sa higijenom, mini apoteku i ne preterujte sa šminkom (ipak je to vikend putovanje!!!) Sitnice spakujte u kutiju za sapun ili kesice sa zipom.
  5. Ponesite više aksesoara nego odeće! Nosite iste stvari sa različitim aksesoarima.
  6. Ako ne morate ne nosite sa sobom sve tehničke uređaje koje imate u kući – mi na vikend putovanja nosimo samo telefone, fotoaparat i jedan tablet.
  7. Ponesite nešto za grickanje!
  8. Najvažnije je da poneste pasoš, karte, dokumenta (kao što su lična karta ili vozačka, ako vam je potrebno), osiguranje, novac, kartice, lekove, mobilni telefon i podatke NA PAPIRU o hotelu i transferu.

BONUS SAVETI – Kofer ne sme da bude toliko težak da sami ne možete da ga pomerite, nosite, gurate…

– Sve što vam nije trebalo u poslednjih par meseci neće vam trebati ni ta 3 dana koja provodite van kuće!

– Na put uvek ponesite vodu

– Sa sobom je najvažnije poneti lepo raspoloženje!

– I najvažnije – AKO NEMOŽE DA STANE U KOFER, NE MOŽE NI U RUČNU TORBU! Stvarno nema potrebe da preterujete to je samo vikend 🙂

Kako se vi pakujete kada idete negde za vikend? Da li se prvo isplanirate ili pakujete sve što vam dođe pod ruku? Da li vam je pakovanje za vikend ili putovanje bilo koje dužine zabavno ili vas stresira?

HEJ! PROČITAJ I OVO...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *