roming roaming

Ćao ljubitelji putovanja!

Danas ćemo vam dati ideje kako da ostanete u kontaktu sa porodicom, prijateljima i poslovnim saradnicima kada ste u romingu! Cene rominga zavise od više faktora, kao što su vaš domaći operater, zemlja u koju idete, mreža koju vaš telefon uhvati.. Nekad su cene prihvatljive, ali nekad vas mogu koštati više od celokupnog aranžmana! Kako se to ne bi deslio, potrebno je da na vreme mislite i da se opremite.

Pre nego što krenete na put onemogućite određene roming usluge, mobilni prenos podataka i slično u podešavanjima vašeg mobilnog telefona. Ako imate mobilni modem kontaktirajte vašeg operatera da vam da konkretna uputstva i cenovnik za korišćenje interneta u romingu!

Kako da ostanete u kontaktu u romingu?

  1. Ukoliko idete negde na par dana, kontaktirajte vašeg operatera i aktivirajte neki od ponuđenih paketa koje možete koristiti u romingu. Dobićete desetine SMS poruka, megabajte i minute, a nećete platiti hiljade dinara na kraju meseca!
  2. WIFI – Proverite da li vaš smeštaj ima WiFi ili da li postoji neka otvorena mreža u okolini. Tako možete da šaljete mailove ili da ostanete u kontaktu sa svima putem Fejzbuka, Vibera ili WhatsApp… Takođe možete da šaljete SMS poruke preko interneta. Mi za te usluge koristimo ORION TELEKOM.
  3. Portabl WiFi (kao hotspot ili dongle) može da bude dobro rešenje. Možete se raspitati kod lokalnih operatera, mada postoje i firme koje iznajmljuju ove uređaje na određeni period. Pogledajte ovde više o tome.
  4. Lokalna SIM kartica je najbolje rešenje ako često putujete u neku zemlju ili u njoj boravite par meseci!
  5. Fiksni telefoni i govornice. Da ovo još uvek postoji, a cene nikad nisu bile niže. Vintidž!

Kao i uvek i sada imamo bonus za vas 🙂 Još jedan vintidž predlog… Ukoliko vam nije bitna brzina komunikacije, predlažemo vam da pošaljete razglednicu ili pismo! Zamislite koliko će se vaši prijatelji i rodbina obradovati kad dobiju nešto takvo od poštara! #VratimoRazgledniceUModu 🙂

 

HEJ! PROČITAJ I OVO...

3 Comments

  1. Nisam dobila razglednicu vise od 5 godina, tuzno

  2. Bilo bi bas lepo vratiti razglednice i pisma u modu. Odlicna ideja

  3. Super saveti, ne moze covek svega da se seti kad je u guzvi

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *