Činjenica je da se svašta dešava poslednjih meseci u Evropi. Da li je sigurno ili ne, niko ne može da vam garantuje. Ipak, svi ljudi vole kada odu na odmor da ne razmišljaju mnogo. Svi volimo da se opustimo i da uživamo, zar ne? Neki parovi vole romantiku, neki akciju, ali svi volimo onaj divni osećaj opuštenosti, kada smo daleko od svega. Zbog toga mi vam predlažemo da zaboravite na glavne gradove, zaboravite na destinacije za kojima svi turisti lude i uputite se na neka mesta koja podsećaju na neotkrivene bisere!

IZABRALI SMO 10 EVROPSKIH DESTINACIJA ZA 2016 zbog kojih ćete poželeti da ste već na putu 🙂

  1. SKANE, ŠVEDSKA

Skane Švedska

Skane je županija u Švedskoj, glavni grad je Malme. Ipak, prava zabava je ovde van glavnog grada za one koji vole prirodu! Ruralna mesta, koja nisu modernizovana, tradicionalne farme koje se bave organskom proizvodnjom privlače zaljubljenike u ovaj način života. Ko voli odmor koji podrazumeva svakodnevne šetnje po šumama, pečurke! U obalskim područijima možete uživati u odličnim ribljim specijalitetima.

2. IRSKA

Možete posetiti Dablin, ali …

Irska

Šta kažete na odmor tokom kojeg nećete moći da skinete pogled sa zelenih pašnjaka i romantičnih starih utvrđenja i dvoraca?

3. AARHUS, DANSKA

Aarhus, grad u Danskoj, za koji se kaže da ima jednu od najlepših plaža u Evropi. Da, ukoliko volite hladnije more i ne volite da vas prži Sunce, ovo je pravi izbor za vas! Predivna luka i mnogo restorana, nije potrebno mnogo za romantiku kada ste na putovanju, zar ne?

arhus

4. BORDEAUX, FRANCUSKA

Ne možemo da sporimo lepotu Pariza, ali pogledajte ovu šarmantnu lepoticu!

Bordeaux Francuska Evropa

Bordeaux je poznato mesto po vinu i vinogradima. Možete uživati u izletima do vinarija. Osim vina ovaj grad je poznat i kao FRANCUSKI GRAD UMETNOSTI I ISTORIJE. Mnogo crkava, istorijskih spomenika, parkova i muzeja na jednom mestu, čine ovaj grad idealnim za one koji vole da istražuju i upoznaju se sa istorijom uz čašu dobrog vina.

5. BRNO, ČEŠKA

brno

Naravno svi volimo Prag, ali dajte šansu Brnu. Za sve ljubitelje dobre zabave tu su barovi, ali snaćiće se i ljubitelji dobre kafe! Ko voli legende ovo je grad za njega, raspitajte se kod lokalaca koja im je omiljena i u koju najviše veruju jer se za Brno vezuje nekoliko njih! Odavde možete napraviti izlete do Praga i Beča

6. VAUD, ŠVAJCARSKA

vaud geneva svajcarska

Da li volite Čarlija Čaplina? Onda morate krenuti u grad Vevej… Ali šta mislite šta sve može da se nađe u muzeju hrane? Ili možda više volite muzeje akvarijume? U čemu god da uživate, Švajcarska vas neće razočarati.

7. MALAGA, ŠPANIJA

Glavni grad kulture i umetnosti u Španiji. Ovo je možda nepravedno zaboravljena destinacija, kada su turističke agencije u pitanju. Prelepo more + grad u kome je rođen Pikaso. Ako posetite ovo mesto sigurno je da ćete se nauživati! Od Malage možete brzim vozovima posetiti i Madrid i Barselonu.

MALAGA

8. TURIN, ITALIJA

turin italy

Italija, zemlja dobre hrane i espresa može da ponudi i više od toga 🙂 Ovaj nekada industrijski glavni grad sada privlači turiste muzejima, umetnošću a ima i najveću pijacu na otvorenom. Naravno i ovde možete uživati u dobrom vinu!

9. KOLMAR, FRANCUSKA

Fall in Colmar, France / Kolmar, Francuska
Fall in Colmar, France / Kolmar, Francuska

Ovo mesto stvarno morate doživeti, romantika, vino, prelepi stari centar grada i još mnogo toga… Više o njemu pogledajte ovde, jer smo ga mi posetili prošle godine! Ovo nam je jedna od omiljenih destinacija ikada!

10. SRBIJA

DUNAV SRBIJA

Ne morate daleko da putujete da biste stigli do neke prelepe destinacije… Jezera, reke, planine, doline, ravnica, priroda, noćni život, jaka hrana, dobro vino i rakija… Gde god da se uputite u Srbiji nećete uživati već ćete se pitati zašto već nisam posetio ovo predivno mesto kada mi je tako blizu! Naš favorit je uvek Dunav… Krenite njegovim tokom, slušajte priče i legende, uživajte u dobroj hrani i piću i upoznajte već jednom zemlju koja vam je na dohvat ruke.

 

 

HEJ! PROČITAJ I OVO...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *