Evo naših 8 trikova koji nam pomažu da ostanemo zdravi na putovanjima

Putovanja jesu predivna stvar i mnogo ih volimo, ali kada vežemo nekoliko jedno za drugim- znaju da budu veoma loša po naš organizam. Iako se ne čini tako, putovanje može izazvati stres i poremetiti nas baš onako kako najmanje želimo – zdravstveno. Zato smo vam u ovom postu otkrili naših 8 trikova koji nam pomažu da ostanemo zdravi na svim tim putovanjima.

 1. SPAVANJE – spavanje je jedna od najvažnijih stvari. Na putovanjima smo svi mnogo aktivniji nego kod kuće. Zato je telu potrebno vreme da se oporavi i da, potreban mu je odmor – noćni odmor. Uvek se trudimo da imamo minimum 6 sati noćnog sna.
 2. DORUČAK – najvažniji obrok u toku dana. Uvek se trudimo da jedemo zdrave i korisne namirnice koje će nam dati mnogo energije koja nam treba tokom dana. Često na našem tanjiru možete videti povrće, voće, jaja, žitarice, jogurt i uopšte namirnice pune antioksidanasa (koji nas brane od slobodnih radikala, čuvaju naše zdravlje i čine našu kožu lepom), vlakana i zdravih masti. Ono što izbegavamo maksimalno su slatkiši i alkohol. Često obilazimo mesta gde je popularno pivo, vino, rakija, ali se testiranje uglavnom završi na jednom gutljaju. Što se slatkiša tiče još uvek nismo tako jaki, ali na egzotičnim destinacijama ih uspešno zamenjujemo voćem!
 3. KAFA – Uz doručak kod nas se uvek pije kafa. Iako se kakao i čajevi smatraju zdravim izborom, a kafa je nekako uvek sa grešne strane – mi smo i dalje uvek za kafu. Probali smo sa zelenim i crnim čajem, ali kafa ipak jedina može da nas razbudi. Kada je predstavljena Doncafé Green active kafa jedva smo čekali da probamo da li je to onaj stari, dobro poznati ukus, s obzirom na promenjeni sastav (Green active ima 3 odsto prirodnog ekstrakta sirove kafe koji obezbeđuje 30 odsto više antioksidanasa nego ostale kafe). Mi smo je probali i složićemo se da je ukus ostao nepromenjen, a s obzirom na to da je Doncafé Green active zvanična kafa Olimpijskog tima Srbije, verujemo da su naši najbolji sportisti napravili pravi izbor i zato nam Doncafé Green active postaje verni saputnik. Od jutra samo aktivno!
 4. VODA – gde god da idemo uvek nosimo flašicu vode sa nama. Hidratacija je veoma važna da bi telo moglo da izdrži sve izazove koje mu postavljamo tokom dana.
 5. ŠETNJA – kada putujemo znamo da pređemo i 30km dnevno, u odnosu na skromnih 5-6 kada smo kod kuće, to zna da bude veliki stres za organizam. Zato je važno da, i kada putujemo i kada smo kod kuće, održavamo kondiciju. Vežbanjem je održavamo i zahvaljujući fizičkoj akivnosti imamo sasvim dovoljno energije i snage za sve.
 6. KREMA ZA SUNČANJE – koža mora da se zaštiti i bilo koja krema sa sunčanje je bolja od nikakve. Osim što gorenje može da vam upropasti sve, kasnije može imati ogromne posledice ako ne čuvate kožu na vreme.
 7. SAPUN, antibakterijski gelovi i vlažne maramice – uvek moraju da se nađu u torbi. Pranje ruku i dezinfekcija su obavezna stavka. Često nam se desi da u brzini pokupimo neku brzu hranu i zaborvimo na pranje ruku – e pa, to ne bi smelo da se dešava – čistoća je pola zdravlja, i putovanja!
 8. GRANICA – bitno je znati koliko možeš – jedan grad se ne može i ne mora obići u danu. Zapamtite– putovanja su jedna vrsta užitka i potrebno je sve dozirati postepeno i lagano, u skladu sa raspoloženjem i potrebama. Zato duboko udahnite i izdahnite na svakom mestu koje vas fascinira, da biste ga upamtitli, a ne samo projurili pored njega i udarili recku!

Koji su vaši trikovi da ostanete zdravi na putu? Ako ih imate, ostavite ih u komentaru ispod i podelite ih sa nama! 🙂

Srećan put!

HEJ! PROČITAJ I OVO...

4 Comments

 1. Aktivni ugalj i probiotik su mi obavezan saputnik za put bez brige

 2. Joj ja izbegavam čipsove, slatkiše i sokove – koliko daju energije u trenutku toliko se posle osećam tromo i nikako… A svi se nekako opustimo dok putujemo i onda to ne izađe na dobro, em nemam snage ništa da obiđem, em sam sve više i više gladna, užas

 3. Nova Doncafe kafa je super! Ja je pijem pre treninga, brže se sagorevaju masti provereno, nema baš veze sa putovanjima, ali koristan savet! Super vam je blog

 4. Kakva god da je klima, uvek postoje neke nepredvidive situacije pa cak i u sred leta ponesite barem jednu deblju kombinaciju. Uvek birajte i aranzmane sa osiguaranjem 🙂

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *