putovanja usrećuju uništavate putovanje

Divna putovanja kao beg od realnosti,

Svi ih idealizujemo! Svi ih obožavamo! Putovanja svi veličamo!

Ali da li ste svesni da postoje načini na koje uništavate putovanje, a da toga niste ni svesni?!

Da, baš svi mi to radimo!

Da svi polazimo od činjenice da uvek može nešto da se desi niko ne bi izlazio iz kuće!

Cilj ovog teksta nije da vas uplaši, već da vam ukaže pažnju na greške koje lako možete da ispravite!

Da li ste spremni da se suočite sa istinom i saznate kako uništavate putovanje?!?!

Da li se nekada vratite sa puta razočarani? Da li se sa odmora vratite umorni?! Da li nekada pomislite – ma šta mi je ovo trebalo, bolje da sam ostao kod kuće?!

Svima nam se to desilo. Hajde sad da se to više nikad ne desi!

Prestanite da uništavate putovanje na ove načine!

 1. Opekotine od Sunca: napast broj jedan. Da li vam je stvarno toliko teško da pre nego što krenete na plažu namažete kremu?! Ne, stvarnoooo
 2. Napast broj dva; KOMARCI. Ozbiljno niste čuli za Autan?! Prestanite da crtate krstiće po koži i da se drapate do iznemoglosti do jutra! Iskoristite oružije i borite se časno!
 3. PUTNO OSIGURANJE – ako u 21. veku krećete na put bez putnog osiguranja, nema vam pomoći… sledeći put kad pomislite da se upustite u ovu avanturu samo pomisite da biste mogli 6 prosečnih srpskih plata da ostavite kod zubara ako vas samo zaboli taj kutnjak koji vas nervira godinama i baš je sad našao da se aktivira!
 4. Ne planirate budžet ili ste preopterećeni da ne potrošite previše! Nije dobro ni jedno ni drugo! Morate se uključiti, ali i ako potrošite koji dinar više nije strašno! Opusite se, ali se ne prepuštajte situaciji da ne biste morali da zovete prijatelje ili još gore roditelje u pomoć!
 5. Mislite samo na posao i niste prisutni! Ovo je možda najgora stvar... Kada mislite na posao ili na školu ili na šta god da vas „muči“, samo sebe mučite bez razloga! Ako ste otišli negde da se odmorite – pa pobogu odmorite se! Pustite mozak na pašu! Možda više nikada nećete posetiti to mesto a vi se nervirate zbog nekih stvari na koje trenutno ne možete da utičete!
 6. WiFi na plaži je najgora moguća stvar koji sebi možete da uradite! Ispred sebe imate more, ležaljku i pivo ili neki koktel a vi zverate u fejs?! Bože mili otmi im te telefone iz ruku!
 7. Prestanite da posmatrate mesto u kojem ste kroz ekran telefona i aparata! Ugasite te uređaje, prestanite da slikate i otvorite oči! Mirišite, dodirujte, budite prisutni u ovom trenutku! Zapamtite to putovanje po nečemu još osim po milion fotografija koje verovatno nikad nećete sve pregledati!
 8. Zaboravite laptop kod kuće! Neke stvari je bolje zaboraviti nego poneti na odmor!
 9. Preterujete u hrani i piću. Koliko imate godina? Da li stvarno morate da popijete toliko? Da li ozbiljno morate sve to da pojedete? Naduveni kao žaba i mamurni sigurno vam ništa neće biti lepo!
 10. Trudite se da prođete jeftinije! Da li stvarno morate zbog pola evra da izgubite ceo dan?! Da li ste spremni na stomačne probleme jer kupujete hranu koja baš i nije nešto ali je jeftinija?! Koliko stvarno želite na izlet sa onim sumnjivim tipom koji vam daje sve u pola cene?! Razmislite malo da jeftinije ne postane skuplje!
 11. NISTE SE INFORIMISALI – o vremenu, o mestu, o religiji, o posebnim pravilima… Uvek kada krenete negde raspitajte se da li nešto morate da znate o toj zemlji ili mestu. Posle može biti kasno!!!

I? Hoće li se ovog leta nešto promeniti na bolje?!

HEJ! PROČITAJ I OVO...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *