parga putovanja usrećuju

Zašto nas putovanja usrećuju više nego sva materijalna blaga sveta?!

Putovanja usrećuju

putovanja usrećuju
Kipar

Za sve one koji često putuju ovo je sasvim dovoljno da im pokrene tok misli. I da ih verovatro natera da provere cene karata, smeštaj… 

Drugi će baciti pogled na neke fotografije. Treći će otići do suvenira… Četvrti će pustiti neki svoj video… Peti će izguglati destinaciju do koje odborojava dane.

I eto tako. Sa par klikova ponedeljak postane bolji, lepši, ispunjeniji srećniji!

Koliko samo jedno lepo sećanje može da popravi svakodnevne situacije! Eto tako putovanja urećuju!

putovanja usrećuju piso krioneri parga impressions
Parga

Putovanja nas usrećuju zauvek! Ni jedno putovanje ne može da se meri novom torbom i cipelama. Ni jedno putovanje nema vrednost kao novi automobil ili kuća!

Sve ono što kupite (materijalno) vas može usrećiti! I treba da vas usreći. Ali u vašem mozgu to vrlo kratko traje. Zadovoljstvo veoma brzo splasne i već ste spremni da fantazirate o novoj igračkici!

Nekad vam ne treba više od par sati da zaboravite da uopšte imate nešto novo!

putovanja usrećuju
Porto Katsiki

Sreća je u putovanjima

Ono što je drugačije kod putovanja su doživljaji! Sve ono što doživite ostaje zauvek sa vama! Ostaju vam uspomene, Suveniri, Fotografije, Video snimci, Dnevnici… Sve to ima mnogo veću vrednost nego sav novac ovog sveta!

Istraživanje koje je sporevedeno na Kornel Univerzitetu, u državi Njujork, došlo je do zaključka da ovaj ciklični proces – rast zadovoljstva i sreće, stagnacije i ravnodušnosti prema materijalnim stvarima može biti opasan. Profesor psihologije Tomas Gilovič objasnio je da se nivo sreće povećava dok kupujemo nešto što želimo kao kada se spremamo za put.

Mokra Gora putovanja usrećuju
Mokra Gora

Ali, u ovome je fora – nivo sreće značajno opada nakon kupovine, dok se sećanja na putovanja nastavljaju prisećanjem i prepričavanjem, što značajno utiče na hormon sreće i duže traje.

putovanja usrećuju
Golubac

Pre nego što počnete da kukate kako nemate novca za putovanja, zapitajte se na šta ste sve to potrošili novac uzaludno. Koliko samo stvari imate koje vam uopšte nisu potrebne.

Da li znate da postoje načini da se uštedi novac. Da, čak i u Srbiji. Takođe postoji mnogo načina da putujete totalno besplatno!

Uzmite sećanja u svoje ruke i stvarajte ih onako kako vi želite! Ne dozvolite da vam drugi pokažu da ne možete. Pokažite vi njima da je moguće!

razglednice iz verone putovanja usrećuju

Na kraju, kada odete u penziju nećete se sećati tete na šalteru koja nije imala razumevanja za vas. Nećete se sećati svih onih obaveza koje ste morali hitno da završite. Nećete se sećati radnog mesta. Nećete se sećati mnogih kupovina koje obavljate rutinski…. Sve su to stvari koje se zaboravljaju! Ono što ostaje su uspomene!

Na vama je da ih stvorite i sačuvate! Isto je kao i sa ciljevima. Ako ne ispuniš svoje ispunjavaš tuđe. Ako ne napraviš svoje uspomene, zauvek će ti biti žao što što imaš tuđe!

Iz tog razloga mi vraćamo naše uspomene ove nedelje na instagramu! Sećamo se najlepših putovanja i najlepših priča! Pratimo se 🙂 

View this post on Instagram

Dobar dan ljudi! Od danas, sledećih par dana radimo retrospektivu najzanimljivijih doživljaja sa putovanja! Prva u nizu je ova obožavana slika sa Kipra. U pitanju je turska strana. Dvorac kod mesta #Girne . 🌊 Ovo u pozadini su časne sestre koje slikaju selfi! Mi smo naravno odlučili da im se pridružimo. 😄🏵 . Taj dan je bio izuzetno zabavan – putovali smo busem čiji vozač je zaboravio da nam kaže gde treba da izađemo. Ostavio nas je na sred autoputa sa kondukterom koji nam je zaustavio drugi bus, za nazad. Kada smo napokon došli do skretanja za dvorac i mislili da je kraj našim mukama, jer sunce je počelo da prži… shvatili smo da nećemo moći daleko pešaka. Zaustavila nas je vojska 😲 da nam objasni da do gore možemo samo nekim vozilom. Ah te turističke atrakcije 😂 na kraju smo se gore odvezli sa njihovim poručnikom, u njegovom ferariju (za manje od 5min 😲) koji obožava Srbe i koiji redovno dolazi u Kraljevo 😉 Naravoučenije je da uvek treba verovati ljudima. A druga stvar kad izađeš iz zone komfora otvaraju ti se neverovatne prilike. Pogled sa vrha dvorca je spektakularan. Nismo postavili fotografiju sa vrha jer je snimak mnogo bolji – pronađite na našem YT kanalu ovaj video i pogledajte tu lepotu. Kao iz aviona, samo možete da uživate satima! Dakle ako idete na Kipar ove godine – ovo mesto morate posetiti. Busom, taksijem, ekskurzijom… nije bitno kako ali popnite se do vrha. Pamtićete pogled ZAUVEK! Uživajte u suboti 😍💟 https://youtu.be/aj1LkU9K8bA

A post shared by Ana Marija & Saša ✈💜🥂 (@stiklakafakravata) on

Želimo vam lep ponedeljak i ispunjenu nedelju!

 

Ostavi svoj komentar

avatar
  Subscribe  
Obaveštavaj me o