3 NAJBLIŽA NAJLEPŠA NOVOGODIŠNJA VAŠARA KOJA MORATE POSETITI OVOG DECEMBRA

Decembar je mesec kada se budi praznična magija! Najlepše doba godine, kada svetiljke sijaju, ukrašavamo jelku, pravimo kolače, sarmu i rusku salatu. Decembar je mesec kada se okupljamo. Kada volimo zimu jer je i napolju toplo (oko srca i zbog kuvanog vina). Christmas markets ili novogodišnjo-božićno-praznični vašari su popularni svuda po svetu! Ne zna se koji je lepši i koji više sija! Ove godine smo zbog cele situacije možda malo ograničeni, ali to ne znači da moramo potpuno da preskočimo buđenje prazničnog duha na vašarima!

Ako ste ljubitelj kuvanog vina, klizanja, lepo ukrašenih kućica, leciderskog srca, odžak kolača, sendvič sarme i svega ostalog što donose praznici onda morate posetiti bar jedan od ovih vašara. Oni nisu daleko, jedan se čak nalazi i u Srbiji, drugi je 15min od granice, a do trećeg ćete morati da putujete par sati, ali svakako vredi jer je godinama bio najlepši!

Zato se spremite, spakujte se i krećite!

ZIMZOLEND NOVI SAD + LEDENA ŠUMA

Magija ZIMZOLENDA je počela da se širi Vojvodinom, a otvaranje Ledene šume u Dunavskom parku (klizališta za velike i male) zakazano je za 17.12.

Booking.com

Tokom trajanja vašara posetioci će moći da uživaju u pesmi dečijih horova, muzičkom programu, kao i u vožnji fijakerom što je doživljaj sam po sebi. Kao i svaki vašar pronaćićete kuvano vino, specijalitete, slatkiše, novogodišnje ukrase i sve ono što vam treba da probudite božićni duh.

SEGEDIN

Booking.com

Advent u Segedinu, čini se malo skromniji nego ostali, ali njegova prednost je što je nedaleko od granice, što možete da birate granični prelaz na kojem nema gužve. Da li ste znali da je Segedin jedan od najsunčanijih gradova Mađarske? Iskoristite to, sve će biti postavljeno do 24. 12. a vi možete da uživate u langošu, gulašu, trdelniku i ostalim specijalitetima. Segedin je grad idealan za šoping, ali i obilazak kulturno-istorijskih znamenitosti. Hotel Forras ima sjajan akva park pa se možete i okupati ako ste u tom fazonu, šta vam više treba ovog decembra?

17. i 18.12 možete gledati Pepeljugin balet, dok je Krcko orašćić zakazan za 21. i 22. decembar.

ADVENT ZAGREB

Advent u Zagrebu je mesto koje će vas probuditi, podstaknuti na razmišljanje o budućnosti, vratiti vas u detinjstvo i probutidi najnežnija osećanja. Priče lokalaca, lampice, tajne lokacije, igračke, novogodišnji ukrasi, kuvano vino i lokalni specijaliteti… snežne kugle i osećaj da se nikada nećete probuditi iz magičnog sna čekaju vas na jednom od najlepših božićnih vašara na svetu. Zato ako imate prilike, ove godine birajte Zagreb.

Booking.com

Gde god da se uputite ove godine želimo vam srećan put i lepo provedene praznike uz kuvano vino, miris novogodišnjih kolačića i smeh pod svetlucavim lampionima.

Srećni praznici!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *