koliko košta vikend u mađarskoj banji

Već vam je poznato da smo u martu bili u zemlji banja 🙂 Mađarska može stvarno da se pohvali divnim banjama i spa centrima. Mnogima od nas neki se nalaze na samo par sati vožnje. Oni koji su blizu granice, ako budu imali sreće da nema gužve na granici neće se voziti ni sat vremena. Pogledajte kako smo se proveli u jednoj od mnogobrojnih Mađarskih banja… a onda saznajte da li je bolje da se sami organizujete ili idete preko agencije 🙂

PITALI STE NAS: koliko košta vikend u Mađarskoj banji ?

  1. SMEŠTAJ

3 noćenja u privatnom smeštaju koštaće vas oko 10000 dinara za dvoje.

2. PREVOZ

Zavisi od vaše početne tačke, gorivo možete platiti 1000 dinara ili 4000 hiljade.

3. VINJETA

Ako idete u banju do koje se može stići magistralom, nema potrebe da plaćate vinjetu, koja je inače 10 eura. Zelena karta nije potrebna!

4. HRANA i PIĆE

Ukoliko želite da prođete ekonomično, preporučujemo vam obilazak nekog od mnogobrojnih megamarketa i spremanje hrane kod kuće ( u smeštaju ). Za 3 dana neće vam biti potrebno više od 30 eura. Jeftinije je nego u Srbiji. Ako želite da se hranite u restoranima, obrok za dvoje, u zavisnosti od klase restorana se kreće od 10 do 50 eura. Cena kafe varira od pola do 3 eura, u zavisnosti od kafića (restorana). Nigde ne kuvaju ‚‚tursku, domaću, crnu, srpsku, bosansku‚‚ kafu…

5. ULAZAK U BANJU

Ako niste smešteni u okviru banje, moraćete da platite punu cenu ulaznice. Neke banje imaju vikend pakete, neke nemaju. Neki smeštajni objekti daju besplatne ulaznice za banje. Prilikom rezervacije potrebno je da se raspitate. Okvirno ulazak u neki od spa centara košta oko 2000 mađarskih forinti, što je oko 7 eura. Za dvoje 14.

6. OSIGURANJE

Vikend osiguranje, u zavisnosti od osiguravajuće kuće košta od 10 do 50 eura.

Kada se sve sabere dobije se cifra od oko 160 eura za dvoje ZA 3 DANA (petak, subota, nedelja)

Agencije trenutno imaju u ponudi jednodnevne izlete od 30eura i 2dnevni boravak u banji za 100 eura (prevoz i smeštaj, bez hrane)

Ako se odlućite da krenete ranom zorom i uhvatite dan (napravite jednodnevni izlet) to će vas koštati oko 40-50 eura za dvoje, ako idete u sopstvenoj režiji, vašim automobilom.

*** POGLEDAJTE OVDE SVE BANJE KOJE SU BLIZU SRBIJE ***

 

HEJ! PROČITAJ I OVO...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *