Kvarner šta videti, raditi, probati

VISIT KVARNER

Vremena se menjaju. Mnogi su sve svoje aktivnosti prebacili na Internet i mnogo toga obavljaju online. Tako smo i mi prisustvovali online prezentaciji Hrvatske regije KVARNER.

Kažu da KVARNER više nije najbolje čuvana tajna. Možda se sve i svašta obavlja na mreži, online, ali putovanja zauvek ostaju bolja offline. Kada se isključiš sa mreže i kreneš da istražuješ neka nova mesta na kojima do sada nikada nisi bio.

Od Beograda do Opatije ima oko 550km, uglavnom se vozi autoputem, što nam govori da je ovo jedna od najbližih destinacija za odmor na moru ukoliko planirate da idete automobilom.

Morski vazduh je lek za mnogo toga. Šetalište Lungomare, dugo 12km daće vam sve što vam je potrebno – lečenje talasima (jer je tik uz more), klimoterapiju, kao i ogroman izbor morske hrane u restoranima pored kojih ćete prolaziti.

Ako planirate da putujete sa psom, obavezno posetite bar za pse u Crikvenici.

Ako ste ljubitelj prirode posetite nacionalni park Risnjak gde možete provesti par dana u drvenim kućicama čekajući medvede

Za ljubitelje biciklizma tu je čak 260km staza.

OSTRVA KVARNERA

Ukoliko ste više ljubitelj ostrva, tu su Krk, Cres, Lošinj.

Mi smo imali tu sreću da boravimo na Krku i uživamo u istraživanju ovog prekrasnog ostrva. Preporučujemo vam da probate vino žlahtina, nećete se pokajati.

Cres je ostrvo netaknute prirode, dok Lošinj ima više od 200 sunčanih dana u godini. Tamo će vas sačekati delfini i morkse kornjače. Ko voli da roni, ovde će pronaći istorijski podvodni park.

Za Rab kažu da je ostrvo sreće, a kako i ne bi bilo kada tamo možete pronaći Kuću Rabske torte po receptu koji se čuva od 11og veka.

Peščana plaža u mestu Lopar nalazi se u top sto najlepših plaža na svetu.

Zdravlje

Ukoliko ste bolovali od korone, mogli biste da razmislite o poseti ostrva Kvarnera jer more ovde ume da leči respiratorne bolesti, a dokazano je da povećava kapacitet pluća.

Gde se smestiti?

Mnogo je apartmana, vila, hotela i kampova u kojima ćete pronaći svoj mir nekoliko dana pored mora.

Boutique Hotel Alhambra 
Omišalj mobilne kuće kampovanje
HILTON – novi hotel u regiji

Gde se hraniti?

Obavezno posetite MICHELIN restoran u LOVRANU, njihov kuvar čuli smo kuva i u Hiltonu. Naravno ne propustite ni lokalne restorane.

Poseti Kvarner

i ti. Nadamo se da ćemo ove godine imati priliku da sve ovo prođemo uživo, ili barem jedan deo i da ćemo vam kroz fotografije i videe dočarati ovaj kraj, koji nas je baš tako i začarao, fotografijama i klipovima.

One thought on “Kvarner šta videti, raditi, probati

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *